fbpx

Az app-funkció növeli a műtrágyaszórógép hatékonyságát

Írta: GÉPmax-2020/V. lapszám cikke - 2020 november 20.

A Rauch zseniális app-funkciója, a WindMeter (szélmérő) növeli a műtrágyaszóró hatékonyságát.

A mai gazdálkodók nemzedéke, akárcsak ezer évvel ezelőtt, továbbra is a szélsebesség és -irány problémájával küzd a vetőmag és a műtrágya optimális kijuttatása esetén. Mekkora szélsebességig lehet még biztonságosan kijuttatni a finom- vagy nagyszemcséjű granulátumot? Az új app-funkció, a WindMeter a RAUCH Landmaschinenfabrik GmbH szárnykerekes anemométeréhez csatlakoztatva, ebben nyújt segítséget.

A RAUCH Landmaschinenfabrik GmbH ötletéből kiindulva, a RAUCH elektronikai fejlesztői és a Neusta mobile solutions GmbH programozói fejlesztették ki ezt a mezőgazdasági támogatóeszközt. Az új WindMeter-funkció a gazdának helyben kínál olyan, saját maga által alkalmazható és érdemi mérési lehetőséget, ami nélkülözhetetlen a hatékony kijuttatáshoz. Pont ezeknek az ügyféligényeknek a kielégítésére egy testre szabott megoldást kellett találni, és ehhez a szárnykerekes anemométer gyártójának szoftverfejlesztőivel is szorosan együtt kellett működni.

 

Rauch app

 

A WindMeter kezelése gyerekjáték. Ehhez csupán a RAUCH Landmaschinenfabrik GmbH Fertilizer Chart-appját (trágyázási táblázat) kell összekötni bluetooth-on keresztül a szárnykerekes anemométerrel. A Chart-app a RAUCH-géphez való optimális beállításokat adja meg az adott vetőmaghoz vagy műtrágyához. A kijelzőn látható lámparendszer egyértelműsíti az anemométer által rögzített és az app által az áramlási sebességre vonatkozó, átvitt paramétereket. Az jelzi a gazda felé, hogy a helyben mért szélsebesség mellett elvégezhető-e a kijuttatás. Ennek során a menetirányra merőleges szélsebesség a mérvadó, mivel a műtrágya esetleges elsodródására leginkább az oldalszél jelent veszélyt.

A RAUCH Landmaschinenfabrik GmbH folyamatosan olyan innovációkon és fejlesztéseken dolgozik, amelyekkel hatékony és minőségi megoldásokat nyújthat mind a munka, mind az eredmények terén.

A RAUCH-app ingyenesen letölthető a Google-Play (Android), valamint az Apple App-Store (iOS) áruházból.