fbpx

Az Amarok a 2012-es OFF ROAD Award nyertese

Írta: Szerkesztőség - 2012 március 02.

Újabb olvasói szavazáson diadalmaskodott idén februárban a Volkswagen Amarok, ezúttal a müncheni székhelyű, német „OFF ROAD” magazin olvasói vélték úgy, hogy a Volkswagen Haszonjárművek Amarok sorozata az éve legjobb pick-upja.
Az „OFF ROAD Award 2012“ választás során a pick-upok kategóriájára leadott, mintegy 57 ezer szavazat 24,1 százaléka, azaz közel negyede a Volkswagen Amarok sorozatára érkezett be.

A díjat Christian Wattenberg, az Amarok és a T-modellsorozat termékmarketing-igazgatója vette át. A 12 kategóriában összesen 143 modell közül választhattak az olvasók, míg az Amarok 15 vetélytársa között diadalmaskodott a pick-upok mezőnyében. A különleges járművek kategóriájának második helyét a Volkswagen T5 Rockton szerezte meg.
Az Amarok háromféle motorváltozatban szerepel a palettán. A common-rail közvetlen befecskendezéssel működő, erőteljes 2.0 TDI manuális sebességváltóval 90 kW/122 LE, míg a még erősebb Biturbo 120 kW/163 LE teljesítményt produkál. A nyolcfokozatú automata sebességváltóval szerelt változat 132 kilowattot (180 LE) kínál.

A korszerű, és rendkívül gazdaságos automata váltóművel azonban nemcsak e 17 többlet lóerő, hanem 20 newtonméterrel magasabb maximális forgatónyomaték, 3,2 tonnára felminősített vontatható össztömeg, s opcióként a BlueMotion Technology csomag is rendelkezésre áll. Utóbbit számos fejlett gazdaságosságnövelő megoldása – köztük az automatikus motorleállítás és -indítás rendszere (Start-Stop System) – révén mindössze 7,6 literes átlagfogyasztás jellemzi. A három hajtásrendszer választékában az állandó és a kapcsolható összkerékhajtás, valamint a hátsókerék-hajtás szerepel.

Az Amarok háromféle felszereltségi változatban készül, Magyarországon duplafülkés kivitelben rendelhető, a választékot bővíti a „Trendline” és a kimondottan igényes „Highline” felszereltségi szint. Az Amarok modelleket átfogó aktív és passzív biztonság jellemzi, a vezető- és az utasoldali első légzsákon túl például fej-mellkas oldallégzsákok, illetve a szériafelszereltségét gazdagító elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESP) révén.
Az Amarok modellek 6.990.080 Ft alapártól szerepelnek a kínálatban.