fbpx

Az alternatívák

Írta: Szerkesztőség - 2019 február 22.

A 200 lóerős kategória maximum 10 éves használt traktorai esetében nehéz a választás – ez egyaránt vonatkozik a márkára, a sebességváltó kialakítására és az egyéb műszaki felszereltségre.

John Deere 6R & 6M

Aki fokozatokkal rendelkező váltóval is megelégszik, annak tetszeni fog a 6M traktor. Több komfortot, nagyobb felszereltséget és sebességváltó-választékot kínál a 6R.

Massey Ferguson 7600 & 7700

A 7600-as és a 7700-as sorozatnál a négyszeres és a hatszoros terhelés alatt kapcsolható váltó, valamint a fokozatmentes Dyna VT-sebességváltó között lehet választani.

Claas AXION 800

A Claas Axion 800 1. generációjánál inkább a terhelés alatt kapcsolható váltót ajánljuk – a CVT hajtáslánc esetében a gyakorlati szakemberek gyakran hiányolják az optimális motor-váltó összehangolást.

Valtra T-Serie

Ez szinte egy titkos tipp: a T-sorozat erős hathengeres motorral, jó vezetési komforttal és terhelés alatt kapcsolható sebességváltóval rendelkezik, ami ugyanúgy mint a fokozatmentes váltó, saját fejlesztés.

Fendt 700 Vario

Ebben a szegmensben az egyik legkeresettebb traktor a Fendt 700 Vario, 2012-től új panorámás vezetőfülkével. Előnye a kompakt felépítés, ez egy könnyű farmmindenes sokoldalú traktor, magas viszonteladási értékkel.

Deutz-Fahr Agrotron 6

Az Agroton 6 sorozat választható négyszeres terhelés alatt kapcsolható váltóval vagy fokozatmentes sebességváltóval a ZV vállalattól. A kidolgozottsággal nem mindig elégedettek a vevők.