fbpx

Aprómagszórók a Vogel-Noot kínálatában

Írta: Szerkesztőség - 2013 október 15.

Egyre több gazdaságban merül fel, hogy hogyan tudnák költséghatékonyabban elvégezni a zöldtrágyavetést. Az AKG programokban résztvevő gazdaságokban ez kötelező, de ezen kívül is keresik az alternatívákat.

A Vogel & Noot évek óta partner ebben a gazdálkodókkal. Több megoldás is szerepel a termékpalettáján, legyen szó bármely munkagépről, akár 2,5 méteres grubbertől egészen a 12 méteres munkaszélességig bezárólag. Ezen megoldásokkal költséget tudunk csökkenteni hiszen egy menetben juttatjuk ki az aprómagot a tarlóhántó, -magágykészítő gépekkel.

Kínálatunkban szereplő aprómagvetőket egyszerű felszerelhetőség, felhasználóbarát kezelhetőség, valamint pontos kijuttatás jellemzi.

Saját „márkás” aprómagvető gépből két elven működő létezik.

 

 

Az egyik egy mechanikus vetőgép elvén működő adagolóegységböl, 3 méter széles tartályból, meghajtókerékből és terítőlapátokból áll össze. AVogel&Noot DrillBox-ot nagyon pontos magadagolás, célzott magkijuttatás, valamint egyenletes szórás jellemzi. Ennél a típusnál a terítőlapátokat a munkagép tömörítő hengere elé illetve mögé is állíthatjuk az adott időjárás függvényébe. Opcióban a magtartályba boltozódásgátló is rendelhető, ha éppen fűmagot szeretnénk kijuttatni.

 

 

A másik egy pneumatikus gabonavetőgép elvén működő aprómagszóró. A Vogel & Noot Turbo-Jet Superegy 300 literes központi műanyag tartályos, alapból boltozódásgátlóval ellátott precíz aprómagvető gép. 8 kiömlőnyílással, 2 fajta vetőelemmel, 25 méteres 30mm átmérőjű gégecsővel, elektromos Quattro ventilátor hajtással és 2 duplaturbinával látta el a gyár, hogy minden gazdálkodói igényt ki tudjanak elégíteni. Teljesen autómata multivezérlés és sebességfüggetlen adagolás teszi még pontosabbá a kijuttatást. Opcióban kapható a V&N TerraDisc Pro 300-as rövidtárcsához a munkagép felépítmény, mely lépcsőt, kezelőpadozatot és korlátot is tartalmaz a biztonságos magfeltöltéshez. Profi választás Profi gazdálkodóknak.

 

 

A nagyobb munkaszélességű gépekre a Vogel & Noot Mezőgépgyár Kft. az A.P.V. aprómagvetőket kínálja melynek magyarországi importőre.

Két féle elven működő közül választhatunk az A.P.V. kínálatából:

– 40 illetve 100literes műanyagtartállyal ellátott röpítőtárcsás szóróegység, melyet az egyszerű kezelhetőség valamint az univerzális kivitel jellemez.

– a másik pedig a fentebb már említett pneumatikus elven működő aprómagszóró, melyek itt 200, 300, 500 illetve 800 literes tartályokkal rendelkeznek a nagyobb területteljesítmény érdekében. A nagy tartályos modellek itt már hidraulikus ventilátor hajtással is rendelkeznek a biztos magtovábbításért.