fbpx

Amazone: új utánfutó hengerek

Írta: Szerkesztőség - 2015 szeptember 14.

Újdonság az Amazone-programban: dupla-U profilú henger

A DUW 580 jelzésű dupla-U profilú hengerrel az Amazone egy új utánfutó hengert vett fel a nagy Certos TX kompakt tárcsás borona és a Cenius TX mulcskultivátor programba.

 

 

Ennek a hengernek a különlegessége az 580 mm átmérőjű, kifelé nyitott, U-profilú gyűrűk, amelyek a munka során földdel telnek meg. Az U-profilokban található tapadó föld és a visszatömörítendő talajfelszín között kapcsolat alakul ki, ennek köszönhetően a hengermegcsúszás minimális. Az U-profilú gyűrűk anyagkopása is rendkívül alacsony.

Továbbá erőssége a nagyon jó áteresztőképesség, amit a DUW 580 nyitott szerkezeti felépítése nyújt. Különösen a könnyű-középnehéz területeken alakul ki optimális földáram a hengereken keresztül. Ez az egyengető hatást is tovább javítja.

A nyitott szerkezeti felépítés ellenére a dupla-U profilú henger felfekvő felülete és a teherbíró képessége nagy, mivel az egymáshoz képest eltolva elrendezett első és hátsó hengerek profilgyűrűi egymásba kapcsolódnak. Ez lehetővé teszi a talaj jó minőségű visszatömörítését. Ezzel egyidejűleg a gyűrűk eltolt elhelyezése a gyűrűk közti rész öntisztító hatásához is vezet.

A dupla-U profilú hengerhez az Amazone opciós felszerelésként pálcás boronát kínál. Igény esetén ezzel az eszközzel lehetővé válik a talaj további egyengetése.

Új utánfutó henger mátrix abroncsprofillal

A sávosan tömörítő henger felhasználási lehetőségének bővítése érdekében az Amazone új változatot fejlesztett ki az új mátrix abroncsprofillal. Ennek a hengernek a különlegessége a mátrix abroncsok speciális hosszanti- és ke-resztirányú profilja. Míg a hosszanti profillal a talaj sávos visszatömörítését ér-jük el, addig a profil keskeny keresztirányú gerince gondoskodik a még több finom földről, mellyel optimális csírázási feltételeket biztosít.

 

 

A Certos TX nagyméretű kompakt tárcsás boronára vagy a Cenius TX mulcs-kultivátorra kapcsolva az új henger több előnyt is jelent. Az új profil és a 650 mm méretű abroncsátmérő kombinációja csökkenti a gördülőellenállást, és ezzel a vonóerőigényt a szántóföldi munka során. Az abroncsprofil erősebb kapcsolódása a talajjal a henger jobb ön(meg)hajtásához vezet.

Speciálisan a könnyű talajokon kedvezőbb a teherbíróképesség, és a jobb át-folyás. A nehezebb talajokon a mátrix abroncsprofil nedves feltételek mellett gondoskodik a jobb porhanyításról. A henger felszerelésének opciós lehetősége a pálcás borona.

 
CÍMKÉK amazonehenger