fbpx

Permetezésben is segít a HABI

Írta: - 2022 március 01. -Hirdetés

Napjainkban már a kémiai védekezés és ápolás is nagy szerepet játszik a mezőgazdasági növényápolásban. Rengeteg gyom és betegség van jelen, melyek sajnos az enyhe telek miatt nem pusztulnak el. Ilyenek például a gombabetegségek, férgek is. A vegyszeres kezeléseknek is rengeteg módja létezik. 

permetezés

Függesztett, vontatott és drón permetezők 

A legelterjedtebbek a szántóföldi keretes permetezők, függesztett és vontatott változatban. Mivel fejlődik a technológia, így a gépek is fejlődnek. Például a sebességarányos kijuttatás vagy akár a légbefúvásos fúvókák elterjedése nagyban segíti a gazdákat az enyhe szélben való permetlé-kijuttatásban. Napjainkban már megjelentek a drónos kijuttatások, amelyek pénzt és időt spórolnak a gyomfoltok célzott permetezésével.

Szigorú feltételek! 

Szigorodnak ugyanakkor a permetezőgépekkel szembeni elvárások. Ma már csak olyan permetezőgépek vehetnek részt a védekezésben, amelyek a szigorú műszaki vizsgán megfelelnek. Ilyen szigorú feltétel például, hogy a fúvókáknak cseppmentesnek kellenek lenniük, a gépeknek kéz-, illetve főtartály-kimosóval kell rendelkezniük.  

permetezés

Nagy gépválaszték vizsgával együtt! 

A permetezőgép-mezőnyben a HABI a piac legnagyobb szereplői között van sokszínű gép- és alkatrész-kínálatának köszönhetően. Főként hazai, magyar gyártók gépeit értékesítjük, de megtalálhatók kínálatunkban lengyel és olasz permetezők is. Repertoárunkon folyamatosan megtalálhatók a függesztett permetezőgépek 300, 400, 600, 800, 1000 literes változatokban; 12, 15 méteres mechanikusan nyitható, talajkövető mozgással rendelkező kerettel. 100 literes membránszivattyúval állítják elő a kívánt üzemi nyomást, mechanikus nyomásszabályzóval és legalább 3 részre szakaszolható kerettel rendelkeznek. Megtalálható a felszereltségben vegyszerkeverőfej, triplex, csepegésgátlós szórófejek, 15 literes kézmosótartály, illetve a tartály méretének megfelelő méretű kimosótartály. A HABI ajánlatában friss műszaki vizsgával rendelkező gépek szerepelnek, amik a vásárlás napjától számítva 5 éven keresztül érvényesek.

Színes kínálat alkatrészekből 

Alkatrészkínálatunk is színes: szórófejek triplex és szimpla kivitelben, fúvókák hagyományos és légbeszívásos verzióban, mechanikus és elektronikus szakaszolók, valamint hollanderek, csőcsonkok, permetezőtömlők, tömítések, membránok, fúvókaszűrő, csepegésgátló szelep, nyomásmérő óra. Komplett szivattyú 100, 120, 145 literes kivitelben is megtalálható kínálatunkban.  Tehát akár új munkagép vásárlásában gondolkodik, akár meglévő gépéhez szeretne alkatrészt, a HABI-nál mindent megtalál!