fbpx

A használt gép is jó megoldás – itt még folyik egy aukció!

Írta: Kohout Zoltán - 2023 július 11.

Kiárulja flottáját egy portugál cég, online lehet licitálni a használt traktorokra, gépekre.

A használt gépek néha nagyon jó megoldást jelentenek akkor, amikor a növekvő költségek megnehezítik a gazdaság finanszírozását, likviditási helyzetét. Az utóbbi években ez a pénzügyi, gazdasági – sőt, néha az alkatrész- és gépellátás nehézségeivel a logisztikai – nyomás felértékeli a használt gépek jelentőségét, és növeli eladásukat a piacokon. A költséghatékony beruházási lehetőségek kulcsfontosságúak a gazdálkodók számára, a használt gépek pedig kimagasló előnyt jelenthetnek. Ezek ugyanis általában lényegesen olcsóbbak, mint az új modellek, mégis sokuk megbízható teljesítményt és tartósságot nyújt. Lehetővé teszik a gazdálkodók számára, hogy jelentős anyagi ráfordítás nélkül bővítsék vagy újítsák meg a gépparkjukat. Gyakran mások kárából jut hozzá jelentős értékhez egy gazdaság – a csődbe menő vállalkozások ugyanis nem roncsokat, hanem még akár kifogástalan állapotú, újszerű gépeket visznek piac.

Ez történik most egy portugál kölcsönzőcég flottájának modernizálásakor: 35 mezőgazdasági és építőipari gép, valamint tartozékaik kerültek a Surplex.com oldalra. Figyelem!, már csak július 12-ig tart az aukció, amelyek az alábbi tételek várnak vevőre:

KUBOTA traktorok: 4x M5111 LP, 1x M5101 NQ.

JCB kotrógépek: 2x SITEMASTER 3CX4T (kotró-rakodó), 3x JCB 535-125 (teleszkópos rakodó).

Tehergépkocsi: RENAULT 320DXI.

Több csuklós-teleszkópos szerelő-munkaállvány és oszlopos emelő.

Faaprító gép: GREENMECH ARBORIST 150RF.

Tartozékok: 2x D&A HAMMER 50V kalapács.

Több mobil porszűrő berendezés.

A traktorok, a faaprító gép és néhány szűrőberendezés gyártási éve 2019. vagy 2020., mert amikor a vállalatok átstrukturálják portfóliójukat, modern berendezések kerülnek a használt gépek piacára. A gépek többsége Lisszabon közelében, Portugáliában található, de más helyszíneken is elérhetők. Jó, ha tudják a vásárlók: ezen az aukción nincsenek minimálárak. Így nem érhetik kellemetlen meglepetések. A legmagasabb ajánlat nyer. További ösztönző a változó árverési járulék. Ezen az aukción ez a leütési ár függvénye. Például 25 001 eurótól már csak öt százalékos járulék kerül felszámításra. Ez különösen a nagy méretű építőipari gépeknél éri meg. Az aukcióról és a kínált gépekről további információk a Surplex.com weboldalon találhatók.