fbpx

SIMA-n lenyűgözte a zsűrit a LEXION új modellje

Írta: Kohout Zoltán - 2022 november 26.

Nagyobb teljesítmény és optimálisabb terményáram, nagyobb magtartályok, forgatható ülés a nagyobb fülkében, új típusú terminál megújult GPS PILOT funkcióval, mozgatható surrantó…

…nem csoda, hogy a CLAAS kombájnja elismerést aratott Párizsban. A párizsi SIMA mezőgazdasági szakkiállításon, a kombájn kategóriában a CLAAS idén lenyűgözhette a nemzetközi szakújságírókból álló zsűrit az új LEXION-nal. A betakarítógépet 2022 nyarán mutattak be, s négy modellválasztékával a LEXION a CLAAS kombájnszéria élvonalát képviseli.

A 2023-as szezonra bevezetett újítások közé tartozik a nagyobb fülke forgatható vezetőüléssel, az új CEMIS 1200 terminál az új GPS PILOT-tal, a teljesítmény és a terményáramlás optimalizálása, a nagyobb gabonatartályok és az opcionális kiegészítő felszerelések, mint például a gabonatartály elforgatható kifolyója, továbbá a dinamikus kormányzás. Ezenkívül új CEMOS funkciók állnak rendelkezésre a folyamatok optimalizálásához a termelékenység és a hatékonyság szempontjából. Európában a LEXION 8600 is kiegészíti a termékpalettát.

(forrás: SIMA)