fbpx

A Väderstad megvásárolta a kanadai Seed Hawk vetőgép gyártót

Írta: Szerkesztőség - 2013 november 03.

A Väderstad teljes tulajdonjogot szerzett a kanadai Seed Hawk vállalatban, melynek 2006 óta kisebbségi tulajdonosa volt. A Seed Hawk egy vetőgép gyártó vállalat a kanadai Langbank-ban. A megvásárlás lehetővé teszi a Väderstad észak-amerikai terjeszkedését. A svéd gyártó igen erőteljes növekedést mutatott fel az elmúlt években. 2012-ben 16 %-kal, 240 millió €-ra növelte az árbevételét. Ugyanakkor a vállalat dolgozói létszáma 90 új munkatárssal növekedve 1 100 alkalmazottra duzzadt, összesen 13 országban. “Hatalmas potenciát látunk a Seed Hawk vállalatban, mivel az észak-amerikai kontinensen elért sikerek alapja az állandó jelenlét. A Väderstad új fejlesztésű vetőgépe a Tempo, igen fontos termék lehet ezen a piacon és a Seed Hawk termékskálájával együtt jelentősen nőnek a jövőbeni esélyeink”, mondja Christina Stark, a Väderstad igazgatója.

A Seed Hawk szintén erőteljes növekedést mutat, 2006 óta 700 %-kal növekedett az árbevétele, elérve a 46 millió €-t. A vállalatnak 250 munkatársa van. “A Seed Hawk fantasztikus fejlődést ért el az elmúlt években és várakozásaink szerint a két vállalat azonos mértékben tud növekedni a következő években is”, mondja Christina Stark.

Folyamatos növekedés

A Seed Hawk felvásárlása nagyon fontos stratégiai lépés az észak-amerikai piac meghódítása érdekében. “Ez egy stratégiailag igen fontos döntés. Meg vagyunk győződve arról, hogy a folyamatos növekedés a világ piacain egy szükséges dolog. A felvásárláson keresztül földrajzi, technológia és kereskedelmi bővülési lehetőségeket szereztünk, ami pozitív hatása az egyesülésnek”, mondja Christina Stark.

Két külön vállalat

A Seed Hawk továbbra is önálló vezetésű vállalat lesz, melynek központja és gyártása Langbank-ban marad. A vállalat jelenlegi vezetője, Peter Clarke lesz az elnök és az igazgató, míg a két alapító, Pat Beaujot és Brian Dean stratégiai termékek fejlesztésén és új piacok nyitásán fognak dolgozni. “Jó kapcsolatot ápolunk a Väderstad tulajdonosaival és biztosak vagyunk abban, hogy a svéd gyártó erős vállalatot épít Langbank-ban, mivel mindig hosszú távon gondolkodnak”, mondja Pat Beaujot.

Vaderstad Kft.
2475 Kápolnásnyék, Összekötő út 1.
+36 22 709 000
[email protected]