fbpx

A STEYR Terrus CVT elnyerte a „2016-os Év Gépe” díjat

Írta: Szerkesztőség - 2016 március 04.

Az ausztriai, St. Valentin-i gyárban még alig pár hónapja kezdték meg egy új sorozat, a Steyr Terrus CVT traktorok gyártását, amelyek első bemutatóját az Agritechnica kiállításon, Hannoverben tartották, ám a Steyr új zászlóshajója máris megkapta a híres „Machine of the Year 2016” díjat. Ez a díj az egész St. Valentin-i csapat odaadó munkájának és szakértelmének köszönhető.

– Az új Terrus CVT az európai ügyfelek igényeinek maximális figyelembevételével lett kifejlesztve és megépítve. Ezért vagyunk különösen büszkék arra, hogy az új zászlóshajó legkorszerűbb technológiája meggyőzte a „Machine of the Year” zsűrijét is. Erre a díjra azért is kivételesen büszkék vagyunk, mert az új Terrus kiváló eredményeket ért el a független DLG PowerMix teszten – emelte ki Andreas Klauser, a Steyr elnöke.

Innováció a lenyűgöző teljesítményért

Az új Terrus CVT-sorozat két modellt kínál, 270 és 300 LE névleges teljesítménnyel, mindezt kompakt kialakítással, kiemelkedő mozgékonysággal és sokoldalúsággal ötvözve. A modern és ügyfélcentrikus Steyr márka az eddigi legerősebb traktorával szélesíti modellpalettáját.

Főbb műszaki jellemzői közé tartozik például az alapfelszereltség részét képező négysebességes TLT, az egyedi, a vezetőfülkében kapcsolható, kétsebességes első TLT opciós tételként és egy új, fokozatmentesen változtatható áttételű váltó (CVT) dupla tengelykapcsolós technológiával, amely biztosítja a lenyűgöző vontatási erő átadását a 2,15 m átmérőjű hátsó kerekekre.

Az új Terrus CVT szinte sugallja a sok technológiai újítást és a rendkívüli sokoldalúságot, ami a mindennapi munkák elvégzéséhez szükséges. A Hi-ESCR-rendszernek köszönhető, hogy a motor teljesíti az Euro IV emissziós előírásokat, maximális égési hatékonyság és takarékos üzemanyag-fogyasztás mellett.

– A Terrus CVT hatékonyságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a független DLG társaság által nemrég ellenőrzött PowerMix teszt eredménye 249 g/kWh értéket mutatott. Ez a PowerMix teszt azért jött létre, hogy reprodukálja a tipikus felhasználói szokásokat, mindezt általánosan összehasonlítható módon – hangsúlyozta Dan Stuart marketingmenedzser. Majd hozzátette: – Amellett, hogy technológiai szempontokra fektettük a hangsúlyt, nagyon boldogok vagyunk, hogy az újonnan kifejlesztett dizájnt is kitörő lelkesedéssel fogadták ügyfeleink, a kereskedők és az Agritechnica látogatói is, ami megerősíti, hogy az új Terrus CVT „célba talált”.

Balázs Zoltán
külkereskedelmi vezető,
Agro-Tipp Kft.

CÍMKÉK steyrtraktor