fbpx

A Landini “Trekker” és “Technofarm” új köntösben

Írta: Szerkesztőség - 2010 május 22.

A Landini 2010-ben egy teljesen újjávarázsolt traktorsorozattal jelenik meg a piacon. A fabbricói traktorgyár nagyon céltudatosan törekszik arra, hogy a termékskála minden szegmensében a lehető legjobb megoldásokat alkalmazza.

Miután megújították a speciális, a nagy-, illetve közepes teljesítményű traktorok technológiáját, a Landini nem állt meg: a “Trekker” és a “Technofarm” traktorsorozat következett. Az új stílus része az új tervezésű motorháztető mindkét traktorcsalád számára, amely összhangban áll az új Rex széria küllemével. Az új dizájn modern és rendkívül mutatós: áramvonalas, lecsiszolt, elhegyesedő formák; a világítás elemei a hűtőrács alatt egy egységbe foglalva találhatók; a hűtőrács tervezésekor arra törekedtek, hogy az a lehető legkevésbé zavarja a kilátást. A fent említett látványelemek a két sorozat minden modelljén és változatán megjelennek, a Trekker speciális verzióit is beleértve.

A Landini márkanév tulajdonosa az Argó Tractors SpA. Az Argó Tractors (székhelye Fabbrico) az Argó Industrial Group csoport tagja, és Landini és McCormick márkájú traktorokat gyárt.

Az Argó Csoport traktorgyártó részlege kicsivel több mint tíz év alatt megháromszorozta termelési volumenét. Ezt a figyelemre méltó növekedést az alábbi számok érzékeltetik: 2000 alkalmazott, 4 gyár, 27 terméksorozat, 8 leányvállalat szerte a világban és 130 külföldi importőr.

A statisztikai adatok önmagukért beszélnek: a csoport stratégiája sikeres; a Landini és McCormick traktorok Olaszországban kulcsszerepet töltenek be, de a nemzetközi piacon is az egyik legfontosabb márkává léptek elő.

Az Argó Tractors ereje a csoportszerkezetben rejlik: a számos különféle vállalkozásnak ugyanaz a célja, így az Argó Csoport fő taktikai elemét az erőforrások egyesítése és a specializáció jelenti. Ez az alapja a gyártási és üzleti stratégiának; hat különböző márka készül az Olasz-, Francia- és Németországban található gyárakban.