fbpx

A LAFORGE a John Deere 8RX-hez fejlesztett frontfüggesztést

Írta: Szerkesztőség - 2020 április 23.

Tavaly novemberben rántották le a leplet a John Deere gumihevederes traktorújdonságáról, amelyhez a LAFORGE integrált frontfüggesztést alakított ki.

A francia LAFORGE több mint 45 éves fejlesztési és gyártási tapasztalattal rendelkezik a traktorra szerelhető mellső függesztések terén. Napjainkban már szinte minden Nyugat-Európában kapható univerzális erőgépre gyártanak és kínálnak frontfüggesztéseket. Nemrégiben mutatták be a nagyközönségnek a John Deere idén bevezetett gumihevederes traktorújdonságára, a 8RX-re szerelhető mellső függesztésüket.

Behajtható függesztőkarokkal rendelkezik az új fronthidraulika – fotó: https://www.laforgegroup.com/

Közleményükben kitértek arra, hogy a John Deere-ral szoros együttműködésben történt a frontfüggesztés fejlesztése, így tökéletes lett az integrált függesztőkarok telepítése. A nagy teherbírású, mellső hárompont-függesztés alapkivitelben rendelkezik a PowerFold® funkcióval, amely lehetővé teszi az alsó függesztő karok fülkéből, gombnyomásra történő teljes behajtását és kinyitását. Így nagyobb biztonságban vannak a mellső függesztő karok akkor, amikor nincs rájuk szükség. A CAT 3N szabványú elülső függesztőegység 805 mm-es gömbcsuklókkal és 6500 kg emelőteljesítménnyel rendelkezik.

Farkas Imre