fbpx

A Krone bővíti rendképzősorozatát

Írta: GÉPmax-2020/IV. lapszám cikke - 2020 szeptember 26.

Swadro TC 1250 – az új 4-rotoros rendképző

Az új Swadro TC 1250 rendképzővel a Krone a professzionális szektorba belépők számára kínál egy induláshoz megfelelő, új gépet, amely elektronika nélküli, egyszerű működésével nagyon jó benyomást kelt., A modern megjelenésű rendképző munkaszélessége 9,80 m és 12,50 m közötti. A gép működéséhez sak egy kétkörös és egy egyszeres működésű hidraulikacsatlakozó szükséges.

A rendképző teljes egészében mechanikus hajtása egy szabadalmaztatott, toló rendszerű hajtóművön keresztül halad; a kardántengelyek egyenes vonalú teljesítményt biztosítanak. Jól bevált a Krone Easy-Line hajtáskoncepció, amely a rendképzőben optimális terményáramot biztosít. Ebben az esetben az első rotorok gyorsabban forognak, mint a hátsók, és biztosítják, hogy a termény a hátsó rotorok előtt szélesen elterítve helyezkedjen el. Az eredmény egyenletes, 1,40 m és 2,20 m közötti szögletes rend.

Az első rotor átmérője 3300 mm, a hátsóé 2960 mm. Az első rotorok tizenegy fogtartó karral, a hátsó rotorok 13 fogtartó karral rendelkeznek; a fogak száma fogtartó karonként 22×4 elöl és 26×4 hátul.

 


Jól bevált a Krone Easy-Line hajtáskoncepció optimális terményáramot biztosít

 

A GYAKORLATI IGÉNYEKNEK MEGFELELŐ ÉS ALACSONY KARBANTARTÁSI IGÉNYŰ

A Swadro TC 1250 rendképző esetén a Krone jól bevált rendszereket használ, említést érdemel pl. a robusztus kialakítás, a kardán rotorfelfüggesztés, valamint a hajlított hegyű Krone Lift-fogak. A hajlított alaknak köszönhetően a fogásra álló fogak könynyebben emelik fel a takarmányt (Krone Lift-hatás). Ez minimálisra csökkenti a takarmány szennyeződését és tartósan javítja a takarmány minőségét.

 

 

Ugyancsak a Krone rendképző rendszerét dicséri a karbantartásmentes rotorhajtómű, valamint a hosszú élettartamú és szintén karbantartásmentes DuraMax vezérlőpálya, amire a Krone három év garanciát vállal. A rendképzők standard kialakításához tartozik a kardán függesztés, amely a lehető legjobb talajkövetést biztosítja a menetirányban és a menetirányra merőlegesen is. Ez garantálja a ter-mény kiváló minőségű felvételét – a takarmány szennyeződése nélkül – még szélsőséges talajviszonyok között is.

 


A gereblyézés kívánt magassága gyorsan és egyszerűen beállítható egy kézi hajtókar segítségével.

 

A Krone az új Swadro TC 1250 rendképzőkön is kínálja az úgynevezett „Jet hatást”. A rotorok súlypont előtti felfüggesztése biztosítja, hogy a fogak a rotorok kiemelésekor és leengedésekor ne fúródjanak a talajba, mivel a kiemeléskor először mindig a rotorok járószerkezetének első kerekei emelkednek fel, leengedéskor pedig először a hátsó kerekek érnek a talajra.

A Swadro TC 1250 rendképző elöl hidraulikus rotor-tehermentesítéssel rendelkezik. A tehermentesítési magasság a traktor vezérlőegységével állítható be, a gépen található tehermentesítő kijelző segítségével. A tehermentesítés így gyorsan és könnyen összehangolható a különböző talajviszonyokkal. A hátsó rotorok esetében a tehermentesítés mechanikusan húzórugók segítségével történik.

Opcionálisan a Krone a rotorok egyedi kiemelését is kínálja a Swadro TC 1250 rendképző elülső rotorjaihoz; ez a megoldás különösen alkalmas ék alakban kifutó területeken a pontos kiemelés és leengedés biztosítására.

A gereblyézés kívánt magassága gyorsan és egyszerűen beállítható egy kézi hajtókar segítségével. Minden rotoron részletes skála garantálja a pontos munkát. Természetesen mind a négy rotor külön-külön beállítható.

Az új rendképző a biztonsági szempontokat tekintve is kiemelkedő; a váz burkolata védi az érzékeny alkatrészeket a szennyeződésektől; ezenkívül a Swadro TC 1250 rendképző alapkivitelben kivilágított figyelmeztető táblával és LED világítással van felszerelve (beleértve a Krone logót).

 


A szállítási magasság a fogtartó karok összecsukása nélkül 3,99 m

 

HASZNOS TARTOZÉKOK

Kiegészítő tartozékként a Krone középső terelőponyvát kínál a Swadro TC 1250 rendképzőhöz, amely a rotorok behajtásakor automatikusan elfordul. Így szögletes rendek képezhetők ék alakban kifutó területeken vagy egyoldalas terményszállítás esetén is. Az új rendképző emellett LED munkafényszórókkal is felszerelhető; ez garantálja a munkaterület kiváló megvilágítását alkonyatkor, éjszaka vagy rossz látási viszonyok között is.