fbpx

A HÓNAP KÉPE

Írta: Szerkesztőség - 2018 október 17.

A fekete díjazott

Az AGCO Ideal kombájnjai tavaly, az Agritechnica kiállításon ünnepelték a debütálásukat. A teljesen fekete színű gépek először Észak-Amerikában kerültek a nyilvánosság elé, a Regina városban rendezett júniusi Canada Farm Progress Show kiállításon, a kanadai Saskatchewan államban. Meglepetést jelentett, hogy az AGCO ott eredetileg csak a Fendt márkanéven mutatta be a gépeket. Ez azt mutatja, hogy a konszern globálisan nagy hangsúlyt fektet prémium márkája megismertetésére. Ahogyan arról hallani lehet, egyes megfontolások alapján Európa után mostantól az afrikai Challenger-termékek is a Fendt zöld színére válthatnak.

Az Ideal kombájnokat nemrégiben Red Dot Design díjjal tüntették ki, a „Best of the Best” (A legjobb a legjobbak között) kategóriában – olyan sportkocsik mellett, mint a Ferrari Portofi no vagy a McLaren 720S. Gratulálunk! Hogy a fekete színű ruha mennyire válik be a gyakorlatban a forró napokon, az majd kiderül…

(Új információ, hogy Észak-Amerikában az AGCO kizárólag FENDT márkanév alatt forgalmazza majd a kombájnt.)

USA: Az ország északi részében nem szokatlan a repce zölden történő betakarítása. A kaszálás néhány nappal korábban, az önjáró Windrover rendvágó aratógépekkel történik.