fbpx

A BEDNAR bemutatja modellfrissítéseit és újdonságait

Írta: Szerkesztőség - 2017 június 22.

Omega OO_L – könnyített szerkezetű vetőgép

Az új OMEGA OO_L vetőgépek tervezésénél fontos szempont volt a gép kis önsúlya, robusztus konstrukciója, illetve a precíz maglehelyezés.

A BEDNAR vállalat 2017 második felében 3 új modellt dob piacra 3, 4 és 6 m-es munkaszélességben. A vetőgép önsúlyának jelentős csökkenését a polietilénből készült magtartály teszi lehetővé. A 3 és 4 m-es munkaszélességű változat 2 800 literes, a 6 m-es munkaszélességű változat pedig 3 500 literes magtartállyal kerül ki a gyártósorról.

A traktor nyomvonalának pontos követését a tárcsás egység „X”-alakú elrendezése garantálja. Ennek a műszaki megoldásnak köszönhetően a gyár kiküszöbölte a vetőgép oldalirányú elmozgásait, ezáltal rendkívül precízen, átfedés- és kihagyásmentesen végezhetik el a gazdák a vetést.

Az OMEGA OO_L az előző verzióval szemben már 460 mm-es tárcsalapokkal van ellátva. A kisebb átmérőjű lapok nagyobb kerületi sebességet érnek el, ami jobb minőségű magágy-előkészítést tesz lehetővé. Az OMEGA OO_L modelleket is fel lehet szerelni hullámos tárcsasorral, amely elsősorban nehéz, kötött talajokon jelent hatalmas minőségbeli előrelépést.

Táblavégi fordulóknál a 6 m-es modell ofszet elrendezésű tömörítő keréksorának 12 kerekéből 10 használatban marad, ami jelentős mértékben csökkenti a talajra kifejtett nyomást, csökken a taposás által okozott tömörödés.

SWIFTERDISC XO_F-–-megújult a népszerű tárcsás tarlóhántó

A népszerű SWIFTERDISC XO_F rövidtárcsacsalád jelentős változásokon esett át az elmúlt évben. A megújult szerkezeti kialakítás lehetővé teszi az új Trash Cutter késes henger felszerelését az erős szármaradványok ellen. A hengert spirális alakban elhelyezett vágólapok alkotják. A kis átmérőjű (310 mm), nagy kerületi sebességű henger kiválóan aprítja a repce és napraforgó betakarítása után felszínen maradt tarlómaradványokat, valamint a köztes növényeket. A késes henger alkalmazása jobb minőségű tarlómaradvány-elmunkálást biztosít, és megkönnyíti a következő műveletek elvégzését.

Az elmunkáló hengerek új, paralelogramma vezetésű felfüggesztése és a hidraulika munkahengerek rögzített távtartó gyűrűkkel való ellátása gyorsabb és kényelmesebb munkamélység-állítást tesz lehetővé. Műszaki szempontból még lényeges újítás a tárcsalapokat, csapágyházakat és tartókarokat összefogó csavarkötések biztosítása. Ezek a csavarkötések speciális alátétekkel vannak biztosítva a vibráció okozta kilazulás ellen.

FERTI-BOX FB 1500 TN-–-lazítással egybekötött lokális műtrágya kijuttatás

Az egyedülálló FERTI-BOX tartályoknak köszönhetően a műtrágyát már a talajműveléssel egyidejűleg is ki lehet juttatni közvetlenül a talajba. A vadonatúj FB 1500 TN jelzésű műtrágyatartály a jelenlegi és jövőbeli TERRALAND TN-tulajdonosok számára lett kifejlesztve. Az 1 500 literes tartályt a függesztett lazító központi vázára lehet felszerelni. A műtrágyát csigás szállítószerkezet juttatja az adagolóhengerhez, majd innen a lazító művelőszáraira erősített applikáló fejekbe kerül. Az adagolás precizitását elektronikus meghajtás és túlnyomásos tartály garantálja.

STRIEGEL-PRO PN-–-tarlómaradvány-kezelés kis- és közepes méretű gazdaságoknak

Az új függesztett STRIEGEL-PRO PN szárrendező hatékony segítőtárs a tarlómaradvány-kezelés területén, amely egy kiemelt fontosságú művelet a talajművelésben. A tarlómaradányok bedolgozásával nagymértékben növeljük a talaj szerves összetevőinek arányát.

A STRIEGEL-PRO felaprítja, majd egyenletesen szétteríti a tarlómaradványokat. Ezáltal megkönnyíti a sorban következő műveletek végrehajtását. Mindemellett a kipergett szemeket is a talajba juttatja, ami elősegíti a kelés utáni mechanikai gyomirtást.

A szárrendező más műveletek elvégzésére is alkalmazható. A gazdák előszeretettel használják tavaszi magágykészítésre, valamint rétek és legelők karbantartására.

CÍMKÉK bednar