fbpx

A 2012-es év kombájnja – New Holland CR széria!

Írta: Szerkesztőség - 2011 december 23.

 

 

A 2012-es év kombájnja – New Holland CR széria!

A New Holland legújabb generációs CR iker rotoros betakarítógépei kombájn kategóriában elnyerték a 2012-es év gépe díját! A díjat minden évben neves szakmai újságírókból álló független szervezet ítéli oda az arra érdemeseknek elsősorban azon kritériumok alapján, hogy milyen innovatív előremutató fejlesztésekkel dobnak piacra egy-egy új szériát, így is utat mutatva és tájékoztatva a mezőgazdasági gépszektor szereplőit valamint a közvéleményt. A bizottság értékelésében kiemelte a nagy teljesítményű és gazdaságos új Tier4-es EcoBlue erőforrások, a Smart Trax™ gumihevederes járószerkezet és a legújabb generációs Varifeed™ gabona adapterek egyedülálló előnyeit. A megtisztelő díjat Mr. Franco Fusignani a New Holland Agriculture elnöke vette át.

 

 

Gyári gumihevederes járószerkezet

Újdonságnak számít a gyárilag rendelhető gumihevederes Smart-Trax™ első járószerkezet, amely amellett, hogy nedves ingoványos talajon biztosabb vonóerő hatást garantál, nagyságrendekkel nagyobb felfekvő felületet biztosít, mint egy gumiabroncs, így a talajkárosító hatás is jelentősen lecsökken.

A gumiheveder két féle 610 és 762 mm-es szélességben rendelhető. Jó szemléltető példa, hogy már a keskenyebb gumiheveder is dupla akkora felfekvő felülettel bír, mint a legszélesebb 1050 mm szélességű gumiabroncs.

Az alacsony gördülési ellenállás, kerékcsúszás és az, hogy a maximális 30 km/h végsebességet már alacsony 1600 motorfordulat/perces értéken elérjük, az üzemanyag fogyasztás drasztikus csökkenését jelenti.

A gumihevederek nyújtotta keresztirányú stabilitás előnyei pedig különösen a széles gabona vagy kukorica adapterek használatakor érvényesülnek.

 

 

EcoBlue™ erőforrás – a tiszta energia!

Az EcoBlue™ SCR (Szelektív Kataklítikus Reakió elve) technológiával működő erőforrások csökkentik a gépek üzemeltetési költségeit, hiszen az üzemanyag fogyasztás 10 %-kal csökken az előd modellekhez képest. Ezt a tényt szántóföldi tesztek is bizonyítják.

Az új CR kombájnokban dolgozó 9-13 literes Cursor erőforrások 449-től 571 LE-ig terjedő maximális teljesítménye garantálja azt, hogy a legnehezebb betakarítási körülmények között is a lehető legnagyobb területteljesítményt érhessük el.

A szerviz intervallumok 600 órásak, ami szintén tovább csökkenti költségeinket.

 

 

Varifeed™ – folyamatos fejlesztés alatt

A New Holland jól tudja, hogy a CR kombájnok innovatív technológiájához elengedhetetlen a hatalmas áteresztő képességet és teljesítményt kiszolgáló adapterek biztosítása.

Ennek érdekében évről évre folyamatosan fejleszti Varifeed™ gabona adaptereit. A 2013-as év elejétől elérhető legújabb könnyített alumínium szerkezetű adapterek 12 és 14 méteres munkaszélességben lesznek kaphatók. A tiszteletet parancsoló méretükhöz képest könnyű önsúlyú, de masszív gabona vágóasztalok amellett, hogy csökkentik az első hidakra nehezedő nyomást – így is csökkentve a talajtömörítő hatást – igazodnak a CR kombájnok óriási áteresztőképességéhez is.
www.ikr.hu