fbpx

50 éves jubileum az önjáró szecskázó gyártásban a New Hollandnál

Írta: Szerkesztőség - 2011 május 17.

A New Holland 1961-ben átalakította az akkori vontatott szecskázóját, ennek segítségével alkotta meg az első önjáró szecskázógépet. Így indult meg az járvaszecskázó gyártásuk, és azóta is töretlen sikerrel dobnak piacra újabb és újabb fejlesztésű magajáró silózógépeket. Első legyártott önjáró szecskázójának 50. születésnapját, a New Holland új, speciális, 50 darab limitált FR9000 sorozatú szecskázógép kibocsátásával ünnepli meg. A limitált szériában alapfelszereltségként helyet kaptak a legújabb, legmodernebb technikai megoldások.

A New Holland FR9000 születésnapi önjáró szecskázóján az alábbi elemek találhatók:

• MetalocTM – a rendszer kiszűri a takarmány közé került vasat és azonnal megállítja az etetőhengereket; ez nagyon hatékonyan védi mind a gépet, mind az állatállományt.

• Adjust-O-MaticTM – ez a rendszer élesíti a késeket és automatikusan beállítja a szecska pengéi közötti távot; így jobb a takarmány minősége kisebb teljesítményigénnyel és üzemanyag-fogyasztással.

• VariflowTM Crop Accelerator – A növény feldolgozási célja alapján gyorsan állítja a kifújó és a vágószerkezet működésének arányát.

• Power CruiseTM II – A rendszer a takarmánynövény mennyiségének függvényében szabályozza a motorsebességet és a haladási sebességet. Így a szántón akár 15, közúton pedig 20 % üzemanyag-megtakarítás érhető el.

• IntelliFillTM 3D kamerával felszerelt automatikus ürítőrendszer.

• IntelliViewTM III érintőképernyős monitor és CommandGripTM többfunkciós vezérlőkar –

• HydroLocTM etetőrendszer: a kívánalmaknak megfelelően a szecskaméret azonnal, menet közben változtatható.

• A hajtásfüggetlen kaszasebesség-beállítás különösen hasznos, ha valamilyen komoly igénybevételt jelentő növény betakarítása folyik. A vágószerkezet sebessége az etetőrendszertől függetlenül szabályozható, ami a gyűjtést és a szecskázást is optimalizálja.

A limitált széria gépei tetszetős ünnepi matricával, fekete díszekkel, króm kipufogóval, luxus vezetőüléssel és bőr kormánykerékkel kerülnek forgalomba. Ez az egyedi ünnepi sorozat kifejezetten olyan felhasználóknak készült, akiknek fontos az, hogy egy olyan gép tulajdonosai legyenek, amely szimbolizálja a New Holland önjáró szecskázók gyártása terén elért eredményeit. A születésnapi kiadást Észak-Amerikában, a Kalifornia állambeli Tulare-ban, a World Ag Expón idén februárban mutatták be.

 
CÍMKÉK