fbpx

A Väderstad legyártotta a 1000. Tempo L vetőgépet

Írta: Szerkesztőség - 2021 március 24.

A talajművelés és a vetés gépesítése terén egyik vezető vállalat, a Väderstad legyártotta 1000. Tempo L. vetőgépét. A Tempo L, bemutatását követően szinte azonnal egy új világrekordot állított fel 2017-ben, aminek elvitathatatlan szerepe volt az értékesítés gyors felfutásában.

A Tempo L 2017-es bemutatásakor egyszerre megnyíltak az ajtók a svéd gyártó előtt a nagyobb területen gazdálkodó üzemek irányába. A folyamatot felgyorsította az ugyanabban az évben felállított világrekord, amely során egy Tempo L18 vetőgép 502 hektárnyi területet vetett el 24 óra leforgása alatt, 20 km/h átlagos sebességgel. A Väderstad által szabadalmaztatott PowerShoot technológia nagy menetsebesség esetén is páratlan vetési pontosságot garantál mind tőtávolság, mind pedig vetési mélység tekintetében.

 

tempo vetőgép
A Tempo L új mércét állított fel a nagysorszámú vetőgépek szegmensében a teljesítmény és a vetésminőség terén

 

– A Tempo L – a korábban bemutatott összes Tempo modellhez hasonlóan – valóban új mércét állított fel a nagysorszámú vetőgépek szegmensében a teljesítmény és a vetésminőség terén. Két hónappal a világrekord beállítását követően a gödöllői Szent István Egyetem kollégái 6 808 növényen végezték el a vetés minősítését célzó méréseket. Az eredmények magukért beszéltek, a vetési mélység, a kihagyás és a kettős vetés tekintetében minimális eltérést tapasztaltak az elméleti/beállított értékekhez képest, mondja Mattias Hownert, a Väderstad értékesítési és marketing igazgatója.

 

tempo
A PowerShoot technológia nagy menetsebesség esetén is páratlan vetési pontosságot garantál

 

A Väderstad éves szinten 5 500 mezőgazdasági munkagépet gyárt. Az elmúlt héten a négy éve gyártásban lévő Tempo L modellből is legördült az 1000. darab. A Tempo L 8-24 soros változatban rendelhető, sőt ez év júniusától megkezdődik a legnagyobb típus gyártása is, ami a 12 méter munkaszélességgel bíró Tempo L32 lesz.

Andreas Karlsson az egyik vezetője annak a gyártósornak, ahol a Tempo L is készül, főként kézi munkaerő felhasználásával.

 

Andreas Karlsson
Andreas Karlsson az egyik vezetője a Tempo L gyártósornak

 

Ha utána számolok, akkor ebből az 1000 Tempo L-ből legalább 500 összeszerelésénél már én voltam a gyártás vezetője. Óriási büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a mi csapatunk kezei alól kerülnek ki a világrekorder vetőgépek újabb és újabb darabjai – mondja.

A Tempo család tovább folytatja diadalútját, és minden évben újabb gazdálkodók százai számára teszi elérhetővé a páratlan vetésminőség és a rendkívüli teljesítmény adta nagyobb hatékonyságot és jövedelmezőséget. Az ezredik Tempo L hamarosan gazdájához kerül, ahol számos termékeny év vár rá.

 

Forrás: Väderstad

Összeállította: Farkas Imre