fbpx

Pauny Bravo 7710A – új modellel próbálnak versenyre kelni

Írta: Farkas Imre - 2024 augusztus 27.

Az argentin Pauny új traktormodellje mérföldkövet jelent a traktorgyártó kínálatában mivel fokozatmentes sebességváltóval rendelkezik, amely a prémium szegmensbe sorolja, így a Pauny egyenrangú versenyezhet a hazai piacán a legrangosabb márkáival.

Az új Bravo 7710A típust az ExpoAgro2024 helyi vásáron mutatták be a nagyközönség előtt, ahol az érdeklődők egyben ki is próbálhatták az új törzscsuklós erőgépet. Az új traktort Cummins QSC8 motor soros 6 hengeres dízelmotor hajtja meg 227 kW (305 LE) névleges teljesítménnyel 2200 ford./percnél és 248 kW (333 LE) maximális teljesítménnyel 2000 ford./percnél. Az erőátvitelt egy CVT típusú fokozatmentes sebességváltó szavatolja.

Pauny Bravo 7710A
Az új Bravo 7710 típust az ExpoAgro2024 helyi vásáron mutatták be a nagyközönség előtt
– fotó: https://www.pauny.com.ar

A hidraulikus rendszer zárt központú, kétkörös, terhelésérzékelős, 297 l/perc maximális üzemi térfogatárammal és 195 bar max. üzemi nyomással.  Lehetőség van akár 8 különböző munkaeszköz hidraulikus vezérlésnek önálló beállítására. A fékrendszer tárcsás rendszerű, a kormányzás hidrosztatikus, törzscsuklós megoldású. A traktor túlnyomásos vezetőfülkéje, fűtött, légkondicionált továbbá kompakt digitális műszerfallal ad tájékoztatást az üzemi értékekről. Képessé tették ISOBUS-on történő kommunikációra. Az irányítás koncentrációjának terhét XD Automatic Guidance robotkormányrendszer veszi le a traktorosról. A gyártó fejlett telemetriai képességekkel, távfelügyeleti kommunikációval felvértezte az erőgépet, így a precíziós technológia minden igényét kielégíti.

Forrás: https://www.pauny.com.ar