fbpx

Traktor ütközött gépkocsival, de villanyoszlopot is döntöttek

Írta: Barna Ferenc - 2022 március 09.

Egy üres pótkocsit húzó traktor és egy személygépkocsi ütközött vasárnap a 46-os főúton, Mezőtúr és Törökszentmiklós között. Szerencsére csak egy könnyű sérültet kellett kórházba szállítani.

Traktor az úton
A személyautó az árokba sodródott, a mezőgazdasági munkagép az úttesten maradt, de elzárta a forgalmi sávokat (Fotó: BalesetInfo)

A mezőgazdasági vontató le akart fordulni

Az elsődleges információk szerint a traktor a 16-os kilométerszelvény térségében akart lefordulni egy mellékútra. Nem vette észre a mögötte haladó, előző személygépkocsit, így a jármű a mezőgazdasági vontatóba szaladt.

A személyautó az árokba sodródott, a munkagép az úttesten maradt, de elzárta a forgalmi sávokat.

A baleset során a munkagépből olaj folyt az úttestre, valamint az egyik kereke is kitört. A mezőtúri hivatásos tűzoltók mindkét járművet áramtalanították.

A traktorban egy, a személyautóban pedig három ember volt, egy könnyű sérültet szállítottak kórházba a mentők.

Személyi sérülés nem történt a másik esetnél

Villanyoszlopnak ütközött egy mezőgazdasági munkagép Csitár külterületén tegnap délután. Az oszlop rádőlt a munkagépre, az elektromos vezetékek elszakadtak.

A balassagyarmati hivatásos tűzoltók leemelték az oszlopot a traktorról. A helyszínt átadták az áramszolgáltató szakembereinek.

A fokozott figyelem elvárt a közlekedés minden résztvevőjétől

A mezőgazdasági munkák miatt egyre több munkagép lehet részese a közúti forgalomnak. Esetenként lassíthatják a közlekedést forgalmasabb útszakaszokon, ilyenkor érdemes türelemmel, kompromisszummal kezelni a helyzetet. A balesetek megelőzése érdekében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) együttműködési megállapodást kötött.

Forrás: Katasztrófavédelem
Összeállította: Barna Ferenc