fbpx

Valtra-újdonságok

Írta: Szerkesztőség - 2019 április 29.

A VALTRA ÚJ SZINTRE VÁLT AZ A SZÉRIÁVAL

A Valtra új A szériája most még sokoldalúbb és kényelmesebb lett az új HiTech 4 sebességváltós A104 és A114 modellekkel.

Az új 16+16R-es powershift sebességváltó négy tartománnyal rendelkezik, tartományonként négy powershift váltást tesz lehetővé. A sebességváltót szántóföldi és egyéb mezőgazdasági munkákhoz optimalizálták (4 és 12 km/h közötti fő munkatartományra). A szuper lassú 32+32R-es opció is elérhető, amely lehetővé teszi, hogy 1400 fordulat/perc mellett 100 m/óránál kisebb legyen a jármű sebessége.

KÉNYELEM ÉS KÖNNYŰ KEZELHETŐSÉG

Az új HiTech 4 modelleket úgy tervezték, hogy minimális kuplunghasználat mellett zökkenőmentes és könnyű legyen a működésük. A traktor az ergonómiai szempontok alapján elhelyezett karon lévő billenőkapcsolókkal működtethető. Az automatikus és előre programozható funkciók lehetővé teszik, hogy a kezelő a művelet végrehajtására és a munka körülményeire fókuszáljon, miközben a traktor gondoskodik a sebességi fokozatok váltásáról. A homlokrakodás még pontosabban kezelhető az új, opcionálisan 3. és 4. funkcióval ellátott joystickot tartalmazó elektronikus vezérlőknek, a SoftDrive lengéscsillapítónak és a motorfordulat-szabályozó asszisztensnek köszönhetően.

Az A szériás HiTech 4 modellek új szintre emelik a vezető kényelmét. Opcionálisan kérhető a mechanikus fülkerugózás. A rugózás erőssége a Valtra N és a T szériájú traktoraihoz hasonlóan állítható.

A TELJESÍTMÉNY ÚJ SZINTJE

Az új műszerfalnak köszönhetően a traktor teljesítményének nyomon követése most még könnyebb. A műszerfal verőfényes napsütés mellett is kiválóan olvasható. A kijelzőre a kívánt információkat kérhetjük.

Az A104 és az A114 HiTech 4 modelleket négyhengeres AGCO Power AWFC motorok hajtják, amelyek 100-110 LE teljesítményűek. A kibocsátást és egyúttal a szolgáltatási költségeket is csökkentve a TIER IV motorok kizárólag SCR utókezelő technológiát alkalmaznak.

A végfelhasználó az opciók széles skálájáról öltöztetheti fel az igényeinek megfelelő traktorát. Akinek nem elég az opciós lista, annak a Valtra Unlimited stúdió keretein belül valósággá váltják álmait.

DÍJNYERTES DIZÁJN

A 2017-ben bemutatott negyedik generációs Valtra A széria ergonomikus kialakítása és könnyű használhatósága eredményeként komoly elismerésnek örvend. A traktorszériát 2017-ben Az Év Gépének („Machine of the Year 2017”) választották, 2018-ban pedig Kereskedelmi járművek („Commercial Vehicles”) kategóriában megnyerte a „Red Dot Design” díjat.

Az új HiTech 4 modellek gyártása már megkezdődött. Az első nyilvános bemutatkozásuk 2019. január 8-9-én, az Egyesült Királyságban, a LAMMA show-n történt meg.

CONNECT, CARE AND GO! – A VALTRA SZOLGÁLTATÁSA A GÉPEK ÜZEMIDEJÉNEK MAXIMALIZÁLÁSÁRA

A Valtra ügyfelei mostantól élhetnek a Valtra „Connect, Care & Go” szolgáltatással, amely lehetővé teszi számukra a gépükhöz kapcsolódó karbantartások rögzített költségű elérését.

A Valtra Connect igénybevételével az ügyfelek okostelefon vagy számítógép segítségével hozzáférhetnek a gépükkel kapcsolatos információkhoz, ilyen például: az üzemanyagszint, a GPS-koordináták, az ISOBUS-jelek, a gépkezelési oktatóanyagok. A traktor tulajdonosa megoszthatja a gépadatokat a szervizért felelős szakszervizzel is, aki az információt felhasználhatja a traktor karbantartási javaslataihoz vagy a hibahelyzetek diagnosztizálására.

A kísérleti fázis után az N és a T szériás traktorokhoz a szolgáltatás már működik, az A és S szériás gépekhez később, 2019-ben lesz elérhető. „2018 elejétől az összes N és T szériás SmartTouch-ot már Valtra Connect telemetriával szereltünk fel. Azok a vásárlók, akik aktiválni szeretnék a szolgáltatást, könnyen megtehetik, csak fel kell venniük a kapcsolatot a kereskedőjükkel” – mondja Mikko Lehikoinen, a Valtra marketingalelnöke.

A Valtra Connect szolgáltatás az első három évben ingyenes. Ez idő letelte után a szolgáltatás ajánlott kiskereskedelmi ára évi 199 €.

A Valtra-ügyfelek új gép vásárlásakor választhatják a Valtra Care meghosszabbított garanciaszerződését, amely biztonságot nyújt a váratlan javítási költségek felmerülése esetén. A szerződés legfeljebb öt évig vagy 6000 óra üzemidőig kérhető.

A VALTRA NEGYEDIK GENERÁCIÓS GÉPEI MOST MÉG OKOSABBAK LETTEK

2019 folyamán a Valtra az N, T és S szériájú traktorait továbbfejleszti, így ezek már a Tier 5 direktíva kibocsátási előírásainak is megfelelnek. Ezzel egyidejűleg több új funkciót is bevezetnek, amelyek javítják a kezelői kényelmet és csökkentik a gépüzemeltetés költségét.

TIER 5-KOMPATIBILIS

2019 januárjától kezdődően a Valtra T és S szériájú traktorok gyártása már a Tier 5 kibocsátás előírásainak megfelelően történik. Az N szériás traktorok esetén a TIER 5 gyártása tavasszal kezdődik az N174 modellekkel, majd ősszel folytatódik az N134 és N154 modellekkel.

Az új traktormodelleket SCR technológiával rendelkező LFTN-D5 AGCO Power motorok hajtják. A hidraulikus szelepállításnak köszönhetően az új motorok már kevesebb karbantartást igényelnek. Az N és a T szériájú motorok továbbra is mentesek a kipufogógáz-viszszavezető technológiától (EGR), és az S szériában az EGR szintje 15% alatt marad. Ez biztosítja, hogy a motorok megbízhatóan és hatékonyan működjenek, miközben betartják a törvényben előírt kibocsátási szintet.

Az N, T és S szériás 5 modelleket úgy alakították ki, hogy a füstutókezelő rendszerhez illeszkedjenek. A kilátás a vezetőfülkéből eddig is kiváló volt, de most még tovább javult. Az S széria fülkéibe a beszállás jobb lett, valamint sok új tárolóhely is helyet kapott a fülkében. Az új hátsó lámpával és a kibővített gyári színválasztékkal a traktorok most még mutatósabbak lettek.

ÚJ INTELLIGENS GAZDÁLKODÁSI FUNKCIÓK ÉS TESTRESZABOTT SZOLGÁLTATÁSOK

A Valtra modellek 2019-ben is egyre okosabbak lesznek. A SmartTouch modellek esetében az N, T és S szériákban már hozzáférhető egy második terminál is. Ez a terminál, amely a fülkében bárhol elhelyezhető, az ISOBUS eszközök megjelenítésére szolgál, ezzel elérhető és kezelhető az automata vezérlési rendszer és a kapcsolódó területkezelési opciók, valamint a külső kamera. Ugyanez a könnyen használható terminál elérhető az N és T szériájú Active és HiTech modellekhez is, amelyek a precíziós gazdálkodást könnyebbé teszik az alapmodellek számára.

„Az intuitivitásának köszönhetően a Valtra SmartTouch-ot hihetetlenül jól fogadták. Jelenleg is a T szériás gépek 40%-át automata kormányzással szállítjuk. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy könnyen használható precíziós gazdálkodási megoldásokat és szolgáltatásokat nyújtsunk a gazdálkodóknak és a vállalkozóknak, ezzel lehetővé téve, hogy még jobban felügyeljék az üzemeltetési költségeket” – így foglalta össze a legutóbbi idők eseményeit és cégük alapelveit Mikko Lehikoinen, a Valtra marketingalelnöke.