fbpx

Újjászületett terepjáró

Írta: Fodor Mihály - 2019 augusztus 28.

A Musso típus újjászületve tér vissza a Ssangyong modellpalettájára: a korábban azonos néven futó, népszerű 4×4-es terepjáró méltó utódaként, pick-up formában. A haszongépjármű (N1G) besorolású Musso Grand pick-up 2019. június elején érkezett meg a magyarországi márkakereskedésekbe.

Az új Musso Grand a Ssangyong Rexton G4 esetén már ismert létrakeretes alvázra épül, kapcsolható összkerékhajtású modell, melyhez kétféle hátsó felfüggesztés választható (hátsó merev tengely, laprugóval vagy 5 lengőkaros, merevhidas hátsó felfüggesztés).

A hosszított karosszériájú Musso Grand pick-up tengelytávja 3210 mm, hossza 5405 mm, szélessége 1950 mm, magassága 1855 mm. Raktérfelületének hossza 1610 mm, teherbírása laprugós hátsó felfüggesztés esetén 1062 kg. Az új pick-up két felszereltségi szinten (Plus, Premium), 6 sebességes manuális vagy automata váltóval elérhető, igény esetén önműködő mechanikus differenciálzárral a hátsó tengelyen.

A Musso Grand motorterében egy kimagaslóan erős és nyomatékos, saját fejlesztésű 2,2 literes e-XDI LET (Lowend torque) közvetlen befecskendezéses dízelmotor dolgozik. Ez az erőforrás 181 LE teljesítmény mellett kiemelkedő nyomatékot (420 Nm) ad le a leggyakrabban használt 1600-2600-as fordulatszám tartományban, ezáltal rendkívül dinamikus menettulajdonságokat és kedvező üzemanyag-fogyasztást biztosít. A Borg Warner tervezte kapcsolható 4WD összkerékhajtás révén a Musso Grand a legnehezebb terepviszonyok között is helytáll, és akár 3 tonnát is vontathat.

Az új Musso Grand elegáns megtestesítője a klasszikus pick-up értékeknek. Impozáns méretei mellett minden részlete a nyugalmat, a biztonságot és a precizitást sugallja. Robusztus és karakteres, ugyanakkor sportosan elegáns.

A dupla kabinos kivitelben elérhető Musso Grand a kategóriájában elérhető legmodernebb technológiákat kapja, és a választható opcióknak köszönhetően egyénre szabottan variálható (9,2” érintőképernyős multimédia egység, automata vészfékező rendszer, AEBS; sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, LDWS; sávváltás asszisztens, LCA; ütközésfigyelmeztetés, FCW; távolsági fényszóró asszisztens, HBA; holttérfigyelő, BSD; 360 fokos kamera, AMS; hátsó keresztforgalom figyelmeztető, RCTA; táblafelismerő rendszer, TSR; szellőztethető és fűthető első ülések, fűthető hátsó ülések, vezető- és utasoldali oldallégzsák, első ülés oldallégzsákok, függönylégzsákok, LED-irányjelzők, 7” színes 3D Supervision kijelző műszeregység, 20” könnyűfém keréktárcsák, Xenon fényszóró, LED-ködfényszóró, kanyarfény, napfénytető, intelligens kulcs stb.).

A modell Plus és Premium felszereltségi szinten lesz elérhető, melyek esetén változattól függően választható a fekete, illetve barna bőr belső színvilág. A modellre 5 év vagy 100 000 km gyártói garancia vonatkozik.