fbpx

Új Anacon hevederes rendszer önjáró permetezőhöz

Írta: Farkas Imre - 2020 június 05.

Úgy látszik, más gumihevederes rendszert gyártó cég is a John Deere nagy sikerű önjáró permetező szériájának terepjáró képességét próbálja hevederes járószerkezettel fokozni.

Legutóbb a Soucy Track John Deere 4030 permetező sorozatra fejlesztett heveder rendszeréről számoltunk be, de másik gyártó is megcélozta a népszerű növényvédő géphez való hasonló kiegészítő fejlesztését és gyártását.

 

Az Anacon hevederes járószerkezet kígyófajról kapta a nevét. – fotó: https://www.poluzzi-track.it/

 

Az olasz Poluzzi Trac 14 éve gyárt a legkülönbözőbb önjáró mezőgazdasági gépekre utólag felszerelhető gumihevederes járószerkezetet. Az „Anacon 16” névre keresztelt új modellt a fentebb már említett John Deere önjáró permetező szériához alakította ki. Az új hevederes rendszer első példányai már elkészültek, és a zárt vizsgálatokat követően már éles helyzetben felhasználónál tesztelik. A heveder profilmintázatának íves kapaszkodó bordáit úgy alakították ki, hogy nagy stabilitást biztosítson, öntisztulása hatékony legyen, és a közúti vonulás, illetve a permetező hirtelen irányváltoztatása se okozzon a fokozott surlódás miatt, túlzott kopást.