fbpx

Új 4 soros burgonyaszárzúzó a ROPA-tól

Írta: Farkas Imre - 2020 november 02.

A ROPA a burgonyabetakarítás előkészítésére alkalmazható 4 soros burgonyaszárzúzóval bővíti termékkínálatát. A vízszintes hajtótengelyen található 92 aprítókés elrendezésének köszönhetően tökéletesen alkalmazkodik a burgonyabakhátak alakjához. A burgonyaszárat biztonságosan és hatékonyan aprítja, megkönnyítve a betakarítást. Az aprított burgonyaszárat a bakhátak között teríti szét. Az erős szívóhatása megragadja és felaprítja a földön fekvő, lehajlott burgonyaszárat is. A beépített ellenpengék segítségével a növénymaradványokat mechanikusan, hatékonyan aprítja.

 

ropa
Az új KS 475 burgonyaszárzúzó front és hátsó függesztésre egyaránt kapcsolható – fotó: https://www.ropa-maschinenbau.de/

 

A ROPA KS 475 jelenleg 4 soros kivitelben, 75 vagy 80 cm-es bakháttávolságban kapható. Az ütők és a vezetőlemezek mozgatásával lehet váltani a 75 és 80 cm bakháttávolság között. Opcionálisan rendelkezésre áll a közúti szállításhoz hosszirányú vontatást biztosító kiegészítő, beleértve a közúti világítást is. A nagyméretű karbantartó és tisztító fedelek könnyű hozzáférést biztosítanak az ellenőrzéshez, illetve szervízhez. A ROPA KS 475 fel van szerelve az első és a hátsó hárompont csatlakozásra alkalmas kapcsolási pontokkal.

 

 

A nagy hajlásszögű kardántengely egyszerűen alkalmazható, mindkét fajta munkagép csatlakoztatáshoz. Az aprítási magasság alsó határa könnyen állítható a támkerekek csavarorsós magasságállításával és a hárompontos függesztőmű segítségével úgy, hogy a szár a kívánt hosszúságra legyen vágva. A KS 475 alacsony teljesítményigényű, mindössze egy 50 kW-os traktorral üzemeltethető. A TLT fordulatszám az erőgép hajtássebességétől függően (540, 750 vagy 1000) egyedileg választható ki, és később a hajtásáttétel cseréjével módosítható.