fbpx

Teleszkópos rakodók az állattartó telepeken

Írta: Szerkesztőség - 2016 szeptember 09.

A Verbis Kft. teljes rakodógép palettát kínál az állattartó telepek feladatainak elvégzéséhez. A nagy állattelepek számára a megfelelő választást a teleszkópos és derékcsuklós-teleszkópos rakodók jelenthetik.

A teleszkópos rakodók napjainkban a mezőgazdasági vállalkozások alapgépeivé váltak, a széles felhasználhatóságuk eredményeként; például trágyakezelés, bálarakodás, állattelepi takarmányrakodás, magtári anyagmozgatás, stb. Felhasználási területüket tovább szélesítik olyan rendelhető opciók, mint a pótkocsi vonófej, hátsó elektromos és hidraulikus csatlakozók, TLT-hajtás, 3-pont felfüggesztés.

Az istállókon belüli takarmányozási és trágyázási feladatokra fejlesztette ki a DIECI a Mini Agrit, mivel ez 190 cm-es magasságával és 180 cm-es szélességével közlekedni tud az épületekben, miközben 6 m-es emelőmagasságával bálakazlak rakodására is alkalmas. Az új Mini Agri 25.6 lényegében nem változott, azonban megkapta a KUBOTA új Ti4-es motorját.

Az Agri Farmer és az Agri Star gépcsaládok szintén Ti4-es KUBOTA motorral lettek szerelve, 74, illetve 85 kW-os teljesítménnyel. A DIECI választása azért esett ezekre a kiváló minőségű japán motorokra, mivel a KUBOTA AdBlue nélkül, részecskeszűrővel (DPF) is teljesíti a Ti4 emissziós követelményeit.

Az Agri Farmer gépcsalád további újdonsága, hogy a hidrosztatikus hajtómű mellett már mindegyik családtag Vario-rendszerű hajtáslánccal is rendelhető. A Vario-rendszer nagy előnye, hogy állandó TLT-fordulatszám mellett elektrohidraulikusan változtatható a haladási sebesség, tehát a járószerkezet-hajtás függetleníthető a TLT-től, továbbá az emelés sebességét függetlenítették a motor fordulatszámától, ami 20% üzemanyag-megtakarítást eredményez.

Az Agri Tech és az Agri Plus gépcsaládok megkapták a legújabb fejlesztésű EVO 2 Vario hajtóművet, amely a legkorszerűbb a piacon. Valamennyi modell esetében megnövelték a hidraulikus teljesítményt, amely egy térfogatáram-megosztós joystickkal párosulva jelentősen lecsökkenti a rakodási időt nagy emelőmagasságok esetében is. Az Agri Plus gépcsalád 210 l/perc térfogatárama egyedülálló a piacon.

Az Agri Pivot család már 6 tagúra bővült, ami jól példázza a derékcsuklós-teleszkópos rakodók terjedését. Ezek a gépek egyesítik a derékcsuklós rakodók kis helyszükségletét, jó terepjáró képességét a teleszkópos rakodók emelési magasságával, így ezek a gépek kiválóan használhatóak például magtári rakodáskor. Jó terepjáró képességük és megfelelő hasmagasságuk nehéz körülmények esetén is alkalmassá teszik a gépeket a hatékony munkavégzésre például trágyadepóban adódó feladatok esetén. A mezőgazdasági gépekkel szemben egyre inkább támasztott követelmény a multifunkcionalitás, aminek a Dieci derékcsuklós, központi teleszkópos homlokrakodói és a széles adapterskálával felszerelhető teleszkópos rakodói kiválóan megfelelnek, miközben ezek az állattartó telepek és a gabonaraktárak alapgépei lehetnek.

A DIECI magyarországi márkaképviselete a VERBIS KFT. A cég munkatársai várják ügyfeleiket a kft. bemutatótermében egy személyes konzultációra, hogy a beruházási döntés meghozatala előtt minden műszaki, technológiai információ a rendelkezésükre álljon.