fbpx

Technológia, amely mozgásban tart

Írta: Szerkesztőség - 2013 november 21.

A Hauer megbízható minőségű technológiákat kínál a szántóföldi-, erdő- és a kommunális gazdálkodás részére. Az átfogó termékpaletta központjában a homlokrakodók állnak, de emellett mellső front hidraulika, hóekék és hátsó függesztésű vonólapok is szerepelnek a cég kínálatában.

2012-ben került bemutatásra az az új Parallel-O-Matic POM-VX homlokrakodógeneráció, amely már most számos elégedett ügyfelünknél bizonyította rátermettségét. Legnagyobb erényei: a robusztus konstrukció, a korszerű párhuzamvezetéses technológia és a különösen megnyerő formatervezés.

A gépek gyártása a Hauer Alsó-Ausztriában található gyárában történik, ahol a 16 000 m²-es iparterületen közel 140 alkalmazottnak biztosítanak munkát.

A magas szintű minőségi követelmények mellett a hatékonyság és a termékek tartóssága is központi kérdés. A gyártás során alkalmazott legkorszerűbb technológiák garantálják az osztrák és nemzetközi piacon is megjelenő termékek kiváló minőségét.

A még jobb minőség elérése felé tett fontos beruházás az automatizált szállítóberendezéssel ellátott új lakkozóüzem építése. Nemrég került sor egy további, rakodógém előállításra szolgáló hegesztőrobot-üzem átadására, de már egy új lézervágó üzem megépítése is tervben van.

Az Agro-Tipp Kft. az osztrák Hauer gyár hivatalos importőre 2013. január 1-től. A filmben a Hauer homlokrakodók, homlokrakodóra szerelhető kiegészítők, hóekék, sószórók gyártásáról, gyártási technológiájáról kaphatnak rövid ízelítőt.

Aktuális termékkínálat (rövid ismertetés)

  • Parallel-o-matic „POM-VX” hidraulikus homlokrakodó-család (kilenc modell) 55-230 lóerős traktorokhoz;
  • HL-S párhuzamos vezetés nélküli homlokrakodó 65-100 LE-s traktorok számára (négy különböző típus);
  • több mint 40 különböző munkaeszköz és kiegészítők széles skálája a HL-S és a POM-VX homlokrakodókhoz;
  • mellső front hidraulika az FS-4 sorozatból – két különböző modell, 2,8 és 4,8 t emelőerővel – levehető vagy fix rögzítésű, hóeke csatlakozótárcsával kombinálható, homlokrakodó használatához optimálisan hozzáigazított;
  • hóekék és vonólapok – egy-, két és három szegmensű kivitelben, 1,230-3,070 m munkaszélességgel;
  • TS-2 só- és homokszóró – mindkét típus nemesacél és önrakodós kivitelben;
  • hátsó vonólapok utak kialakításához, illetve karbantartásához a szántóföldi-, erdő- és kommunális gazdálkodásban.

„POM-VX” – nagyteljesítményű homlokrakodó a Hauertől

A sokéves tapasztalattal rendelkező Hauer az iránymutató technológia és a korszerű formatervezés ötvözetéből megalkotta a tökéletes homlokrakodó-generációt, a Parallel-O-Matic „VX”-et.

A kilenc különböző méretben kapható homlokrakodó optimálisan illeszkedik a traktor típus mindenkori teljesítményosztályához. Az ideálisan megszerkesztett gémprofil, nagy ellenállóképességének köszönhetően, a legkeményebb igénybevételt is kiállja a mindennapi munkák során.

A hidraulika csövek a biztonság érdekében a homlokrakodó gémjében kerültek elhelyezésre. Az „MCV” hidraulikus szelepblokk esetében a Hauer a jól bevált központi olajelosztást alkalmazza. A rendszer modulárisan további hidraulikus funkciókkal is kiegészíthető, védelméről robusztus burkolat gondoskodik. A szelepblokk elrendezése és a „VX” gémjének tiszta vonalvezetése garantálja a munkaeszközre való zavartalan rálátást. A homlokrakodó sokoldalú és hatékony felhasználhatóságát a munkaeszközök széles skálája teszi lehetővé.

Megbízható partner a kommunális szektorban

A kommunális gépek kifejlesztésében több mint negyven év tapasztalatával rendelkező Hauer termékeit kimagasló minőség és innovatív technológia jellemzi. Az egyszegmensű HS hóeke és vonólap optimálisan alkalmas bekötőutak, földutak és
parkolók rendben tartására. Az egyszegmensű DRS-M hóekét speciálisan kistraktorokhoz fejlesztették ki. Legfőbb bevetési helye a járdák, keskeny utak és kis terek karbantartása.

Nagyobb mennyiségű hó vagy nehezebb munkák esetére a két- és három szegmensű„SRS”-sorozat tagjait ajánljuk. A különösen robusztus hóekék 2,8-3,6 m munkaszélességben kaphatóak. Az SRS- és az SRS-L-sorozatok tagjai nagyfokú megbízhatósággal, hosszú élettartammal és nagy teljesítménnyel jellemezhetőek.

A két- és három szegmensű „SRS-L” hóekék optimálisan alkalmasak a vékonyabb hóréteg kezelésére. Kis önsúlyuk és nagy teljesítményük jóvoltából ideálisan alkalmasak 120 LE alatti traktorokhoz.

A széleskörű hóeke-termékkínálat mellett a Hauer kimagasló minőségű só- és homokszórókat is kínál.

Különösen robusztus a nemesacélból készült Eisprofis só- és homokszóró. Az Eisprofi gazdag alapfelszereltsége révén a legkeményebb teleken is eleget tesz a magasfokú elvárásoknak.

Szeptember óta kapható az új TS-2 só- és homokszóró. A teljes egészében horganyzott szóró legnagyobb előnyei a felhasználóbarát kezelhetőség és a kimagasló megbízhatóság.

A TS-2 két méretben, egy és másfél köbméteres befogadóképességgel rendelhető. Kompakt, az erőgéphez közeli függesztésének köszönhetően optimális súlyeloszlást biztosít. Mind a szórótányér, mind a vezetőlemez a sósvíznek ellenálló INOX V4A nemesacélból készül. Az erőgép védelméről a szórótányérok előtt elhelyezett gumikötény gondoskodik.

A TS-2 alapfelszereltségéhez tartozik a manuális szórásképállítás és a szórásmennyiség és -szélesség állítására szolgáló elektromos proporcionális vezérlés. Ezenfelül opcionálisan egy olyan útarányos vezérlési rendszer is beszerezhető, amely egy kijelzőn keresztül kényelmesen irányítható. A hidraulikus önrakodó berendezés, a takaróponyva, az elektromos szórásképállítás, valamint a munkafényszórók tovább fokozzák a sószóró felhasználásának hatékonyságát.

A HP-2461 hátsó függesztésű vonólap tökéletesen alkalmas utak kialakítására és karbantartására, a gép a legnehezebb munkakörülmények között is megállja a helyét. A HP-2461 kimagasló stabilitással és univerzális alkalmazhatósággal jellemezhető.

A kommunális szektorban a nagyobb magasságban végzendő karbantartási, javítási és szerelési munkákhoz a homlokrakodóhoz nagyon hasznos kiegészítő az emelőkosár.
1 700 mm plusz emelési magasság hidraulikus raklapvillával kombinálva érhető el.

Magyarországon a Hauer termékeket az Agro-Tipp No1 Kft. forgalmazza.

www.agrotipp.hu
www.hfl.co.at

 
CÍMKÉK