Szervestrágya-kijuttatás másképpen

A korszerű szervesanyag-utánpótló anyagok alkalmazásáról tartott szakmai napot a GRANOFARM cégcsoport Helvécián. A rendezvény házigazdája egy homokhátsági mintagazdaság, a Csóka-Erdő Kft. volt, ahol a szőlőültetvény fenntartó szervestrágyázását gyakorlati bemutatón ismerhették meg a gazdák.

Kísérlet a futóhomokon

A Homokhátságon a futóhomok megkötése ma is komoly feladat, termővé tétele állandó kihívás elé állítja az itt gazdálkodókat. A Csóka-Erdő Kft. szőlőtábláiban folyó kísérletben istállótrágya helyett precíziós kijuttatási technológiával közvetlenül a tőkék gyökereihez juttatják az új típusú Innopellet szerves trágyát.

Trágya kijuttatás ID DAVID ikercsoroszlyás szervestrágya- és pelletkijuttató-géppel

Bűtös György, a Vektor-Mezőgép Kft. régióvezetője ismertette az általuk forgalmazott multifunkciós ID DAVID szervestrágya- és pelletkijuttató-gép műszaki paramétereit, amelynek 2,5 m3-es tartályából maximum 30 cm mélyre tudja bejuttatni a trágyát a földbe ikerszórós csoroszlyájával.

- Ez a szervestrágya- és pelletkijuttató-gép abban különleges, hogy sokféle adapterrel felszerelhető, és ennek köszönhetően a gazdák a saját igényeikre tudják szabni. Így akár precíziós módon is lehetőségük van kijuttatni az anyagot megfelelő helyre és mennyiségben. Alap felszereltségként választható - az itt bemutatott trapézforma tartályon kívül - speciális, ívelt tartály is gyümölcsösbe.

Alapfelszereltség:

  • munkamélység- és szállításihelyzet-állítás,
  • erősített letoló lánc – kopásálló,
  • hidraulikusan hajtott letoló lánc (előre-hátra menet),
  • közúti világítás – fénycsíkok,
  • hátsó torlasztóajtó (aut. nyitás és zárás),
  • vonórúd csuklóponttal.

 

Elérhető főbb opciók:


Iker lazító

Iker szórótárcsák

Kamera

Kerekített tartály

Oldalra kihordó szalag

Szóló lazító

Bővebb információ: www.agrogeo.huhttp://www.vektormezogep.hu/iddavid

no