fbpx

Új T500 kombájnszéria a Rostselmash-tól

Írta: Farkas Imre - 2021 június 28.

A legnagyobb orosz mezőgépgyártó konszern folytatja a kombájnkínálatának korszerűsítését. Bemutatták az új T500 modelljüket.

Az új betakarítógép megjelenésben követi az RSM 161-nél bevezetett formavilágot, de a hasonlóság nem csak itt érhető tetten. A magleválasztáshoz is ugyan azt a háromdobos, 3 m2-es leválasztási felületű, Tetra Processor cséplőrendszert alkalmazza, mint nagyobb testvére. A tisztítórendszernél szintén az RSM-161-ben bevált elemek köszönnek vissza, hiszen ugyan az a 2 lépcsős, kiegészítő rostával ellátott OptiFlow rendszer végzi a termés tisztítását, és a tisztító légáram is ugyanazzal a ívelt lapátozású, szekciókra osztott szelelő ventilátorral történik. A rosták elektromos után állítása a fülkéből elektromosan végezhető, de a szelelő fordulatszáma szintén a kabinból elektromosan szabályozható.

 

Rostselmash T500
Az új T500 kombájn megjelenésben követi az RSM 161-nél bevezetett formavilágot  – fotó: https://rostselmash.com/

 

Az új T500-ast magtartályának kapacitása 10 000 liter, az ürítőcsigájának kirakodási magasság majdnem 5 m, a csiga hossza pedig lehetővé teszi a kirakodást menet közben még 11 m-es vágószerkezet is. A megnövelt, akár 120 l / s ürítési sebességnek köszönhetően a tartályt kevesebb mint két perc alatt ki lehet üríteni. A T500 kényelemben és ergonómiában is azt a magas színvonalat hozza amit már az RSM-161-nél megismertek a felhasználók. Rendelkezik elektronikus asszisztensekkel – az Adviser IV információs és hangrendszerrel, valamint az Agrotronic platformmal.