fbpx

Minden eddiginél teljesebb Hofherr és Dutra bemutató a IX. Axiál Veterán Traktormajálison

Írta: Szerkesztőség - 2013 május 03.

Eddig 45 gépet regisztráltak a IX. Axiál Veterán Traktormajálisra, és az már ebből a listából is látszik, hogy még a korábbiaknál is különlegesebb lesz a régi magyar traktorok választéka az eseményen.

A bokori traktormajálist először 2002-ben rendezték meg a 136 lakosú nógrádi településen. Három helyszíne volt eddig, de mindegyiket kinőtte a rendezvény. Ezért most átköltöztették egy dombbal arrébb, mert dombból és völgyből akad elég errefelé. A mostani helyszín pont Bokor község bejáratánál van (koordinátái: 47.937162, 19.547038), abban a völgyben, ahol a bokori juhsajt terem, vagyis egy hatalmas, 20 hektáros legelőn. Itt a természet egy hatalmas „Bio Arénát” alakított ki, mivel a fűnyírást és a talajegyengetést errefelé évszázadok óta birkák végzik. A parkolás gyorsabb lesz, mert nem kell áthajtani a falun, a keskeny úton, és a parkoló területe is sokkal nagyobb, mint korábban.

Mivel a füves lelátóról az egész helyszín belátható, és a szervezők között nagy számban (100%-ban) találhatók újságírók-riporterek, arra gondoltak, hogy egész nap zenével és rövid beszélgetésekkel szórakoztatják, tájékoztatják a közönséget, hiszen mindenhonnan minden látható, a hangot pedig tudják közvetíteni, és ezzel fel tudják hívni a figyelmet a különleges látnivalókra.

Ehhez egy stúdiót és egy adót telepítenek, ami a környéken az FM 92,4-en sugároz a rendezvény napján. Az adás reggel kilenc órakor kezdődik, ezzel is segítve a parkolást, tehát már az autó rádióját is érdemes a 92,4-es Traktorrádióra hangolni. A helyszínen zsebrádióval és a telefonok rádiójával követhető az esemény, de a telefon fülhallgatóját ehhez el kell hozni!

A IX. Axiál Traktormajálist az idén kísérleti jelleggel a neten is közvetítik a USTREAM segítségével. Ezt, és a részletes programot a www.traktormajalis.hu honlapról is elérhetik az érdeklődők.

Így tehát elmondható, hogy idén Bokoron a régi mezőgazdasági technika találkozik a legkorszerűbb high-tech információtovábbítással.

 
CÍMKÉK axiáldutra