fbpx

Megkezdődik az MF Global-sorozat piaci értékesítése

Írta: Szerkesztőség - 2014 december 06.

A Massey Ferguson új traktorgenerációt vezet be a világpiacra

Mint a Massey Ferguson párizsi sajtótájékoztatóján és gyakorlati bemutatóján megtudtuk, a cég több mint 350 millió USD befektetése és 6 év kutatómunka, illetve fejlesztés után megkezdi egy teljesen új, 60-130 LE közötti traktorgeneráció piaci bevezetését. A világpiacra tervezett, alapjaiban új fejlesztésű sorozatot az AGCO legkülönbözőbb termelési telephelyein szerelik össze, és világszerte értékesítik.

– Ez a legnagyobb termékfejlesztési és termelési projekt az AGCO történelmében, és ebből adódóan óriási lépés a Massey Ferguson márka fejlődésében. Ezenkívül hosszú idő óta ez a legnagyobb fejlesztés a termékprogramunkban – nyilatkozta Richard Markwell, a Massey Ferguson EAME (Európa, Afrika, Közel-Kelet) alelnöke és ügyvezető igazgatója.

 

Johann Gram, az Austro Diesel GmbH tulajdonos-ügyvezetője és Richard Markwell, a Massey Ferguson EAME alelnöke és ügyvezető igazgatója a párizsi sajtótájékoztatón

 

– A Massey Ferguson sokéves nemzetközi fejlesztési, gyártási és értékesítési tapasztalatainak köszönhetően büszkén áll ennek az ambiciózus projektnek az élén. Egy olyan időszakban, amikor minden eddiginél fontosabb a költségtudatos munkavégzés azokkal a gépekkel, amelyek pontosan megfelelnek az adott követelményprofilnak, a világon minden gazdálkodó számára a megfelelő traktort kínáljuk, a kialakítások gazdag változatainak, jellemzőinek és a legkülönbözőbb részletekre kínált választási lehetőségeknek köszönhetően. Mindezt függetlenül a gyáregység helyétől és a benne folyó termeléstől – teszi hozzá az alelnök.

Nemzetközi mérnökcsapatok fejlesztették ki ezt az alapjaitól kezdve új traktorgenerációt, és egészen tudatosan a nulláról kezdték a munkát. A feladatuk úgy szólt, hogy dolgozzák át a traktor alapkoncepcióját, és tervezzék újra, különös tekintettel a célszerűségre és a megbízhatóságra. Így nem meglepő, hogy az alkotórészek mintegy 90%-a szintén teljesen új. Több mint 36 000 óra Afrikában, Ázsiában, Európában és Amerikában végzett labor- és szántóföldi teszt után elkészültek a prototípusok.

 

 

A termelési stratégia alapját ennél a mezőgazdasági gépgyártásban egyedülálló koncepciónál a világszerte megoszló gyártási helyek nagyon rugalmas hálózata adja, amelyben a különböző helyeken alkatrészeket vagy komplett traktorokat gyártanak, illetve szerelnek össze. A legfontosabb AGCO-helyszínek ebben a vonatkozásban jelenleg Canoas és Mogi das Cruzes, Brazíliában, Chennai, Indiában, Manisa, Törökországban és Changzhou, Kínában.

 

 

Changzhou-ban egy teljesen új gyár épült, a legmodernebb szempontok szerint és a legszigorúbb szabványok alapján, hogy ez lehessen a kiindulópontja a komplett traktorok előállításának és a legfontosabb alkotórészek szállításának. A 100%-ban AGCO-tulajdonban lévő, illetve AGCO-vezetés alatt álló gyár a legfejlettebb eszközökkel rendelkezik, és a termelés a többi AGCO-gyárhoz hasonlóan a legprofesszionálisabb folyamatmenedzsment szempontok szerint történik.

A traktorokat ötéves periódusban, lépésről lépésre vezetik be a piacra; elsőként a 82 lóerős 4708-as modell fog bemutatkozni, az év végén. Jellemző tulajdonsága az erős felépítés, a megbízhatóság, a nagyon egyszerű kezelhetőség és a minimális karbantartási igény. Beszerezhető kabinnal vagy kabin nélkül, minden elképzelhető specifikációban. A Massey Ferguson új traktorgenerációt kínál a gazdálkodók új generációjának világszerte.

fm