KRAMER rakodók minden terepre

A Valkon Kft. standján igen nagy érdeklődés kísérte a Kramer rakodóit. Az AGROmashEXPO-AgrárgépShow kiállításon Bárth Gábor, a Valkon Kft. termékmenedzsere mutatta be a Gépmax olvasóinak a Kramer KT276 és a KT407 típusú gépeket.


Bárth Gábor, a Valkon Kft. termékmenedzsere

A legkompaktabb mérettel a Kramer KT276 típusú gép rendelkezik. A gyár fontosnak tartja a kompakt kategória megtartását is, hiszen sok helyen csak ezzel a típussal lehet az istállókba, alacsony belmagasságú épületekbe behajtani. Ez a típus a 2 méter magasságú és a 2 méter szélességű helyekre is könnyedén befér. 75 LE teljesítményű KOHLER motorja és 90 l/perc hidraulika teljesítménye egy fürge kis mindentudóvá varázsolja ezt a rakodógépet. Maximális emelési képessége: 2,700 kg, maximális emelési magassága: 5,730 mm. Tágas kényelmes fülkéje klímával és légrugós üléssel szerelve gondoskodik arról, hogy a kezelők otthonosan érezzék magukat. Hidrosztatikus meghajtásával és 30 km/h végsebességével nagyobb gépek képességeivel vetekszik.


Kramer KT 407

Nagyobb és erősebb, mégis könnyen manőverezhető

Másik típusunk a Kramer KT407-es egy robusztusabb, nagyobb motorral és hidraulikával szerelt telephelyi multifunkcionális eszköz. Maximális emelési képesség: 4,000 kg, maximális emelési magasság: 7,000 mm. A nagy teher emelése mellett fontosnak tartjuk, hogy a gép a többi társához hasonlóan ne lépje túl a 2,3 méteres szélességet, hiszen ezzel még mindig egy könnyen manőverezhető kisebb ajtókon is beférő rakodógép. 136 LE teljesítményű DEUTZ erőforrásával és 140 l/perc hidraulika teljesítményével kényelmesen és roppant gyorsan végezhetők el a gazdaságok feladatai. 40 km/h végsebességével és automata fordulatszám csökkentő rendszerével a közúton való közlekedés sem okoz gondot neki, valamint mindezt üzemanyagtakarékosan tudja kivitelezni.  

no