fbpx

KÖCKERLING ALLROUNDER 600/750/900/1200 profiline: A sokoldalú munkaeszköz

Írta: Szerkesztőség - 2011 április 09.

Az ALLROUNDER — a magasságának és tágas vázszerkezetének köszönhetően (60 cm-es keretmagasság) — nem egy klasszikus magágykészítő, hanem olyan többfunkciós univerzális munkaeszköz, amellyel több különböző munkaműveletet tudunk eredményesen elvégezni.

Magas, 60 cm-es váza — a jól bevált, 70×12 mm-es HERKULES késekkel — alkalmassá teszi a második tarlóhántásra és magágykészítésre. Az ALLROUNDER azonban nem egy konvencionális magágykészítő, hanem egy univerzális középnehéz magágykészítő-szántóföldi kultivátor, sokoldalú felhasználásra.

Az alacsony üzemanyag-felhasználás (4-5 l/ha) teszi az ALLROUNDER-t egy profi, ütőképes és költségtakarékos munkaeszközzé a különféle szezonális időszakokban.

Tavaszi magágy készítésekor alkalmas a szántás fellazítására, majd a talaj szellőztetésére, gyorsabb száradást előidézve a talajfelületen, vagy a felfagyott talajon — pl. a cukorrépa talaj-előkészítéshez — a hígtrágya vagy a szerves trágya bedolgozására. A “tágas” konstrukció, a nagy átömlési keresztmetszetek lehetővé teszik akár a második tarlóművelés elvégzését a szántóföldi kultivátor vagy nehéztárcsa után (tarack elleni fellépés).

Az eszköz jobb talajszerkezet hagy maga után ebben az időszakban, mint egy rövidtárcsa, és ugyanígy lehetővé válik a géppel a kombájn után a szalmamaradvány optimális szétterítése, elosztása, a talajjal való átkeverése.

Az ALLROUNDER 600/750 alapkivitelben egy járószerkezettel (futóművel) és masszív dupla STS hengerrel rendelkezik. A járószerkezet a gépbe integrált egység, amely munka közben kiemelésre kerül.

A 600 mm-es szabad talajmagasság — a 70x12 mm-es robosztus HERKULES fogak segítségével — a munkafeladatok széleskörű megvalósítását teszi lehetővé. Választható 200 mm-es lúdtalpkapa a sekélyebb, de teljes felületi talajműveléshez vagy egy forgatható késcsúcs, 10 mm-es anyagvastagsággal.

Az ALLROUNDER által végzett műveletek munkamélységét a masszív dupla STS henger, az első támkerekek és a vonórúd beállítása biztosítja. Lényeges előny, hogy a munkagép súlyának egy része áthelyezhető a traktorra, ugyanis a vonórúd alsókar bekötéssel rendelkezik, és ezzel javíthatjuk a vonóerőt, illetve csökkenthető az üzemanyag-felhasználás.

A gép alapkivitelben 4-soros vázkeret felépítéssel rendelkezik, a fogak 4 sorban történő elhelyezéséhez. A vonórúd alsókar bekötésű, Kat. II méretben, dupla STS henger 530 mm átmérővel, szalmaterítő gereblyesor 13 mm, forgatható késcsúcs 260x50 mm vagy lúdtalpkapa 200 mm az alapárban választható. A transzportkerekek 500/55-17, az első támkerekek 10.75-15,3 méretűek. Kiegészítő felszerelésként légfékberendezés, világítás, hidraulikus Cross Board simító választható.

Vektor Holding Kft.