fbpx

Kertészeti gépek az Alfa-Gép-től

Írta: Szerkesztőség - 2015 május 06.

A szántóföldi zöldség- és gyümölcstermesztés gépesítésihez megbízható bázist biztosít az Alfa-Gép Kft. kertészeti gépkínálata, közel 20 éves szakmai tapasztalattal a háttérben.

A technológia meghatározó alapját képezi a megfelelő talaj előkészítés, a talaj levegő- és vízgazdálkodásának javítása, a tökéletes növényágy kialakítása. Ennek a munkafolyamatnak az eszköze a FEDELE MIXER talajmaró-ágyáskészítő gép, a gépen csavart vonalban elhelyezett speciális kapák a talaj több rétegű marásával, a növényi maradványok aprításával alkalmas a talajfelszín egy menetben történő elmunkálására és a talajfertőtlenítő szerek vagy műtrágyák célzott kijuttatására és bedolgozására. Továbbá a hidraulikus motorral felszerelt változata a bakhátas ágyás elkészítésére is. Az ágyáskészítőre illesztett függesztő berendezés segítségével szintén egy menetben végezhető el a fólia lefektetése, s ezzel egy időben az öntözővíz és a tápoldat kijuttatását biztosító csöpögtető szalag elhelyezése is, az FF-1400-as fóliafektető géppel, amely által fektetett fólia megfelelő hőt biztosít a fóliába ültetett palánták megerősödéséhez, továbbá csökkenti a gyomok elszaporodását is, és egyensúlyban tartja a talaj vízháztartását. A terelőlemezek mélységének és szélességének alakításával és a géphez kapcsolt fóliafektető rendszerrel az AF-1 ágyáskészítő-fóliafektető szintén a ágyás kialakítását szolgálja.

A kertészeti technológia következő elemét képezik a cégünk által kínált palántázó gépek. A növényi kultúra, a rendelkezésre álló tápkocka méret és alak szerint a mechanikus palántázó gépek széles választéka biztosítja a hatékony ültetési feladatok elvégzését. A FEDELE MAX csészés palántázó géppel a szabad vagy a már fóliával takart talajba való ültetést is megvalósítható. A talajhajtású kerekek által működtetett palántázón a csészékbe elhelyezett palánták egy függőleges pályán érik el a talajt vagy a fólia által takart talajt, s a csészék által megnyitott, előkésztett palántaágyba kerülnek a növénypalánták. A soron belüli tőtávolság szabályozható, 15-162 centiméter a csészék számával arányban. A sortávolság is állítható, minimum 27 centimétertől.

A FEDELE PLANT fogóujjas palántázó gép a csupasz gyökerű palánták ültetését biztosítja, a szintén talajhajtású kerekek által. A tőtávolság szabályozható, min. 13 cm-től. Sortávolság: min. 50 cm (igény szerint: min. 25 cm-től is)

A FEDELE FAST forgóadagolós palántázó gép 5000 feletti palánta/sor óránkénti igen kiemelkedő produktivitásával a FEDELE palántázó gépek közül a legnagyobb teljesítményt elérő gép. A táphengeres illetve földlabdás palánták szabadföldi ültetésére fejlesztették ki. Az ültető gép palántázó tagjai egymástól függetlenek, ez lehetővé teszi a sortávolság könnyű beállítását. A soron belüli tőtávolság szabályozható, 9-83 cm között. A sorok távolsága is változtatható, igény szerint: min. 25 cm-től.

A palántázó gépek számos kiegészítő mellett felszerelhetőek mennyiségszabályozós műtrágya és mikrogranulátum-szóróval, tövenkénti öntözéssel.

A kertészeti kultúra igen széles termékkínálatával rendelkezik cégünk a talajelőkésztéstől a betakarításig. Legyen az a zöldség- gyümölcstermesztési technológia vagy a hagyma-fokhagyma gépesítési megoldásai. Kollégáink szívesen állnak az Ön rendelkezésére, hogy a legmegfelelőbb megoldást megtalálva hozzájáruljunk gazdálkodási sikereihez.

A gépekről további információ: www.alfagep.hu és az Alfa-Gép Kft. Youtube és Facebook oldalán.

 
CÍMKÉK