Innovációk a nagytraktor technológiában

Írta: Kalmár Nárcisz - 2019 augusztus 15.

A Neuschwanstein-kastélyban 2014-ben történt első bemutatása óta a FENDT 1000 VARIO világszerte elragadtatta az ügyfeleket. Az eladott gépek valamelyest több mint fele Európán kívül találta meg a gazdáját. Ennek a szériának mintegy 2000 darabja, 40 különböző országba került leszállításra, ebből mintegy 300 db németországi vásárlónak.

FENDT 1000 VARIO – még jobb a világpiac számára

Több biztonság – tükrök és lámpák, figyelmeztető jelzések

A nagyobb biztonság és kényelem érdekében a FENDT opcionálisan elektromosan állítható kényelmi visszapillantó tükröket kínál. A teleszkópos tükrök a gépkezelőknek különösen jó áttekintést nyújtanak a széles munkagépekre és jól használhatók szűk helyek esetén, vagy nehéz fordulási helyzetekben. A tükörben szélességjelző lámpák kerültek elhelyezésre a forgalomban való jobb észlelést elősegítendő. A jobb kilátás és kényelem érdekében a tükrök fűthetők és könnyen vezérelhetők a terminálon keresztül. A további reflektorok, figyelmeztető lámpák és extra széles figyelmeztető jelzések az európai jogszabályokkal összhangban nagyobb láthatóságot biztosítanak minden úthasználó számára.

A motor- vagy az üzemanyaglopás elleni védelme és a motorhoz való jogosulatlan hozzáférés megakadályozása érdekében az ajtó, a gyújtás, a motorháztető és az üzemanyagtank zárására kódolt kulcs választható.

Jobb hangzás – új információs és szórakoztató csomag

A FENDT 1000 VARIO opcionálisan egy INFOTAINMENT csomaggal és további 4.1 hangrendszerrel és mélysugárzóval felszerelt. Az INFOTAINMENT csomag tartalmaz egy kihangosítót, amelyben 8 mikrofon van a tetőbe beszerelve. A mikrofonok speciális elrendezése miatt a vezető összes munkapozíciójában a hangminőség optimális. A kényelmes működés érdekében a vezérlés a terminálon keresztül történik. Az AM / FM mellett digitális csatornák is fogadhatók, és külső hangforrások is lejátszhatók Bluetooth-on, USB-n vagy AUX-on keresztül. Két antennát integrálnak a kabin ablakaiba 90 fokban egymáshoz képest elfordítva, így biztosítva a jó és biztonságos vételt.

Kipufogógáz-utókezelő

A FENDT 1000 VARIO a világ számos régiójában lesz elérhető különböző károsanyag-kibocsátási előírásoknak megfelelve. Természetesen eleget tesz az európai károsanyag-kibocsátási szabvány Tier 5. szintjének, míg más régiókban megfelel az ott előírt szabványoknak.

A FENDT 900 VARIO MT hevederes traktorok – még könnyebben használhatók

Új funkciók eléréséhez új joystick

A FENDT 900 VARIO MT immár rendelkezik a 10.4 "-es terminállal és joystickkel. Az új joystick kiterjeszti a FENDT 900 VARIO MT kezelési lehetőségeit, így az egyes munkafolyamatok tárolhatók a fordulóautomatikában. A hidraulikus szelepeknek két új működtetési lehetősége van, amelyek további hidraulikus funkciók vezérlésére szolgálnak. Az új joystick lehetővé teszi a tempomat- és a motorfordulat-beállításainak közvetlen vezérlését, ami megkönnyíti a gép kezelését.

A FENDT 900 VARIO MT megfelel az európai károsanyag-kibocsátási szabvány 5. szintjének.

Forrás és kép: AGCO / FENDT