fbpx

Ha nem tudta, mi hiányzik: itt a fűnyírók Bugattija (videótartalommal)

Írta: Kohout Zoltán - 2019 október 24.

Azt nem tudni, mi értelme van, de hogy mint gép lenyűgöző, az biztos: íme, a Honda brutális masinája lealázná még az Audi R8-asát is.

Kerti Bugatti

A Hondánál nem először nyomják tövig a fejlesztés képzeletbeli gázpedálját: korábban megépítették a világ leggyorsabb fűnyíróját: 2013-ban a Mean Mower első változatába egy 109 lóerős motorkerékpár-motor került. Az a „kerti gép” 4 másodperc alatt gyorsult százra, és 210 km/órával száguldott, de a rekordját azóta megdöntötték, ezért a Honda épített egy még erősebbet. Az alapokat ismét egy Honda kerti traktor adta, de a motorját a CBR1000RR Fireblade SP motorkerékpár 999 köbcentis, négyhengeres motorjára cserélték, ami 200 lóerőre képes. Vagyis a 140 kilós gép teljesítmény–tömeg-aránya olyan, mintha egy Bugatti Chiron lenne…

Fűnyírás után lenyomja az R8-ast

Ezt be is bizonyította Jess Hawkins női autóversenyző és egy kaszkadőr, akik a németországi Lausitzringen Guinness-rekordot döntöttek a Hondával: a két futam átlagából 6,285 másodperc alatt gyorsult fel 0-ról 160 km/órára, százra kicsivel több, mint három másodperc alatt ért fel. A fűnyíró ezzel gyorsabb, mint egy Audi R8, és még füvet vágni is lehet vele.

Ilyen a hangja

És hogy az idézőjel voltaképp nem is indokolt: a rekord feltétele volt, hogy a fűnyíró eredeti céljára is használható legyen, vagyis lehessen vele füvet nyírni. Ha akar jóízűen mosolyogni a technika világának értelmetlen vívmányán – és annak hangján –, akkor nézze meg a videót!

 (forrás: player.hu)

CÍMKÉK