fbpx

GÉPmax – 2016-04 – április

Írta: Szerkesztőség - 2016 április 22.

Kedves Olvasó!

A közelmúltban egy villámlátogatás erejéig a Brno-i TechAgro szakkiállításon vehettünk részt, amely regionális jellege ellenére igen erős nemzetközi jelenlétet mutatott. Több gépgyártó erre a rendezvényre időzítette egy-egy termékének „ősbemutatóját”: például a Massey Ferguson MF ٦٧٠٠-as traktorsorozatát is itt mutatták be először a szaksajtónak, utána pedig a nagyközönségnek. A Global-sorozat két új tagjáról lapunk hasábjain bővebben olvashatnak. Szintén a traktorkínálat területén számítanak érdekességnek az ugyanitt látott új Zetor Forterra és Major modellek, valamint a márka új dizájnkoncepciója is.

A kiállításon folytatott beszélgetések során érdekes volt megállapítani, hogy a magyarországi, speciális géptámogatásra szinte folyamatosan (hol okkal, hol ok nélkül) várakozó piac elég egyedi Európában. És ez az unikum-jelleg nem feltétlenül elismerést jelent… Több gyártó panaszkodott az eladások emiatti nehéz tervezhetőségére és a nem okszerű, hanem a támogatások adta lehetőségekhez kapcsolódó eszközfejlesztésekre.

Friss számunkban folytatjuk a múlt hónapban megkezdett izgalmas cikket arról, hogy német partnerlapunk, a Traction szakemberei egy használt Claas Arion traktor darabokra szedése után milyen tapasztalatokkal szembesültek a különböző alkatrészek, elemek állapotával kapcsolatban.

Teszt és tapasztalat rovatunkban e hónapban kollégánk egy Valtra T234 Versu traktorral kapcsolatos észrevételekről beszélgetett a felhasználókkal, de ha már a teszteknél tartunk, akkor mindenképpen érdekesség a Lemken Sirius 10 permetezőgép Gemini 7-es fronttartályos verziójának tartóstesztje is.

Ritkán foglalkozunk olyan kiegészítő berendezésekkel, mint például a Kärcher magasnyomású tisztítóberendezése – ezt a hiányt most a HDS 8/18-4 CX tesztjének közlésével igyekszünk orvosolni.

Reméljük, hogy friss számunkban is sok érdekes és hasznos információt talál!

Üdvözlettel:Fodor Mihály főszerkesztő

CÍMKÉK