fbpx

GÉPmax – 2016-02 – február

Írta: Szerkesztőség - 2016 február 20.

Kedves Olvasó!

A szezonindító AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítás az elmúlt évek sikereihez hasonlóan idén is teltházas kiállítói részvételt és kiemelkedő látogatottságot hozott (részletes adatokat erről a 18. oldalon közlünk). A kiállításon a nagyközönség sok olyan gépet is „élőben” láthatott, amelyet az elmúlt év végén még világújdonságként mutattak be a világ legnagyobb ilyen seregszemléjén, a hannoveri Agritechnica szakkiállításon. Jó néhány szakmai rendezvény is színesítette a programot, mindenki megtalálhatta tehát a kedvére való időtöltést. A négy nap tapasztalatai alapvetően pozitív képet rajzoltak a termelők beruházási kedvével kapcsolatban, ugyanakkor természetesen a java még hátra van: a kiállítás napjai alatt született ajánlatokból ezekben a hetekben-hónapokban lehetnek valódi gépeladások.

Lapunk legfrissebb számában mi is elindítottunk egy kiállítási körképet. Ebben a megszólaltatott cégek egy-egy terméket emelnek ki a kínálatukból, többnyire olyat, amelyik a piaci szerepének, vagy a hozzá kapcsolódó innovációknak köszönhetően meghatározó a termékpalettán. Következő számainkban természetesen folytatjuk majd ezt a lap hasábjain történő „tárlatvezetést”, amely egyfajta összegzésként azok számára is érdekes lehet, akik részt vettek a kiállításon, azoknak pedig mindenképpen izgalmas, akik nem tudtak jelen lenni a legutóbbi szakmai rendezvényen.

Emellett több más, szakmailag fontos cikket is figyelmükbe ajánlok, a teljesség igénye nélkül: Teszt és tapasztalat rovatunkban most olyan területre látogattunk el, amellyel ritkábban foglalkozik a szaksajtó: a Stihl MS 661 C-M láncfűrészével kapcsolatos tapasztalataikat osztották meg velünk gyakorló felhasználók – igazán izgalmas és tartalmas beszélgetést vethettünk papírra! Emellett német partnerünk tesztjei közül e hónapban a Kverneland u-drill univerzális vetőgépéről szóló gyakorlati tudnivalókról számolunk be.

Mindezek mellett a következő oldalakon további sok érdekes és hasznos információt, gépbemutatót, ismertetőt találnak. Remélem, hasznos időtöltésnek bizonyul lapunk elolvasása!

Üdvözlettel:Fodor Mihály főszerkesztő

CÍMKÉK