fbpx

GÉPmax – 2015-01 – január

Írta: Szerkesztőség - 2015 január 25.

Kedves Olvasó!

Amikor az utolsó simításokat végezzük ezen a friss számunkon, eközben már az AGROmashEXPO és az AgrárgépShow szakkiállítás szereplői is rendezkednek a standokon, hogy január 28. és 31. között minden fontos gépet, innovációt be tudjanak mutatni a hazai gazdálkodóknak. Újra teltházas rendezvénnyel indul az év, így aki az új trendek, akciók iránt érdeklődik, az biztosan megtalálja a számára megfelelő megoldást valamelyik kiállító standján.

A szakkiállítás fontosságának megfelelően mi is több cikkben foglalkozunk a rendezvénnyel: lapunk 10. oldalán a részletes programot olvashatják, míg a 6-8. oldalakon a termékverseny díjazottjait ismertetjük. Emellett több olyan gép bemutatója, tesztje is megtalálható friss számunkban, amelyet majd a budapesti helyszínen is megtekinthetnek.

Természetes, hogy a GÉPmax sem maradhat ki a seregszemléből: társlapunkkal, a MezőHírrel közös standon várjuk az Önök megtisztelő látogatását a G-pavilon 203/C. standján!

Ezekben a hetekben a hazai rendezvény mellett a szokásos, kétévente megrendezésre kerülő párizsi SIMA szakkiállítás is tematizálja a gépes világ történéseit. Több cég előzetes sajtótájékoztatón ismerteti az ott debütáló újdonságokat, így például a 36. oldalon az Amazone tudósítását olvashatják. Emellett a szakmai zsűri a franciaországi eseményhez időzítve is győzteseket hirdetett, így jelen számunkban a SIMA arany- és ezüstérmes innovációit ismertetjük, következő lapunkban pedig folytatjuk a további díjazottak bemutatását.

A fenti, rendezvényekhez kötött tartalom mellett persze sok egyéb érdekesség is olvasható friss újságunkban: bemutatjuk például a finn Kivi-Pekka kőgyűjtő gépet (54. old.) , ami egy sok bosszúságot okozó probléma megoldására szolgál. A teljesség igénye nélkül ajánljuk figyelmükbe a hazánkban még nem mindenki előtt ismert Hattat (44. old.) traktor tesztjét, valamint a Sampo kombájnok (52. old.) új sorozatának bemutatkozását is.

Az egyre jobban elterjedő drónok mezőgazdasági felhasználásáról az 61. oldalon olvashatnak, a régi gépek szerelmesei pedig a Rába-Steigerről szóló cikksorozat II. részét is megtalálhatják a História rovatban.

Szerkesztőségünk nevében kívánom, hogy bizonyuljon hasznos időtöltésnek a lap átolvasása és a szakkiállítás megtekintése, a 2015-ös év pedig, remélem, mindenki számára sikeres és eredményes gazdálkodási időszak lesz majd!

Üdvözlettel: Fodor Mihály főszerkesztő

CÍMKÉK