fbpx

GÉPmax – 2014-03 – március

Írta: Szerkesztőség - 2014 március 25.

Kedves Olvasó!

Lassan közelít a tavasz, legalább is ez érezhető abból a „mozgolódásból” ami a cégek háza táján tapasztalható. Igaz, még nem a szántóföldön történnek az események, hanem új telephelyeken, kultúrházak, hotelek rendezvénytermeiben, de már kinti bemutatókra szóló meghívókkal is találkoztunk.

Mi mindenesetre továbbra is igyekszünk beszámolni minél több eseményről, amire meghívást kapunk, így e havi számunkban is jó néhány tudósítással találkozhatnak. Ha pedig az időjárás folytatja ezt a felmelegedési ütemet, és egy kicsit kiszáradnak a földek, akkor rövidesen benépesedik a határ, beindítják a gazdák a gépeket.

A gépkereskedőkkel beszélgetve kiderül, hogy optimistán tekintenek az elkövetkező időszakra, már ami a gépértékesítéseket illeti, és továbbra is érdeklődve figyelik az ágazatban várható fejleményeket. Ez ügyben is megteszünk mindent, hogy lehetőségeinkhez mérten a legtöbb információt megosztani Önökkel.

Az Agritechnica kiállítás bőven szolgáltatott újdonságokat, így ezeket is igyekszünk bemutatni olvasóinknak. Természetesen továbbra is folytatjuk a Teszt és tapasztalat rovatunkat, valamint a dlz-ből átvett tesztek ismertetését, de olyan újdonsággal is szolgálunk, amire még nem volt példa a hazai médiában. Lapunk kiadója, a Mezőhír Média Kft. egy olyan kiadvánnyal jelenik meg rövidesen, Nagy Tesztkönyv 2014 címmel, amelyben a mezőgazdasági gépgyártók legismertebb és legújabb gépeinek gyakorlati tesztjeit találhatják meg az érdeklődők.

Magyarországon először: 9 termékcsoport, 65 gép és berendezés tesztje – egy exkluzív kiadványban összefoglalva.

A német dlv-kiadás alapján készülő magyar nyelvű változat 2014 április közepétől, vonzó áron lesz elérhető a mezőgazdasági gépek hazai szerelmesei számára. Traktorok, betakarítógépek, anyagmozgató és kisgépek, takarmánykeverő-kiosztó kocsik; a munkagépek közül pedig a szálastakarmány-betakarítók, talajművelők, vetőgépek, a növényvédelem és trágyakijuttatás gépeinek független tesztjeit olvashatják. Lapunk 10-11. oldalán találhatják meg a kiadvány tartalomjegyzékét, valamint a megrendeléssel kapcsolatos további információkat.

Azért a régi gépek szerelmesei se szomorkodjanak, mert ezzel a témával foglalkozó rovatunk továbbra is érdekes cikkekkel szolgál az érdeklődőknek. Sajnos, friss információink alapján az idei évben azonban nem rendezik meg az eddig sikeres, bár több alkalommal hamvából feltámadó bokori Traktormajálist.

Remélem, a munkálatok beindulásával azért marad egy kis idejük magazinunk – és majd az igazán csemegének ígérkező Nagy Tesztkönyv 2014 forgatására is.

Kívánok minden kedves olvasónknak jó és eredményes munkát, s hozzá jó egészséget!

Üdvözlettel: Fodor Mihály főszerkesztő

CÍMKÉK