fbpx

GÉPmax – 2012-04 – április

Írta: Szerkesztőség - 2012 április 14.

Kedves Olvasó!

Rohamléptekkel telik az idő. Most indultunk neki az évnek, és már húsvét is elmúlt. Nagyon sok minden történt ebben az időszakban, csak egyvalami nem akar megérkezni: az eső, amire már régóta nagy szüksége lenne a szomjazó földeknek.

A tavasz beálltával megpezsdült a határ, mindenki kirajzott a földekre, és ezzel együtt a kereskedők is bemutatókörutakra indultak, hogy megismertessék újdonságaikat, aktuális ajánlataikat. Az időjárás több esetben nehezítette meg az ő munkájukat is, hatalmas homokvihart kavarva a helyszíneken.

A legtöbb rendezvényen igyekeztünk jelen lenni, és beszámolni az ott látottakról magazinunkban, sőt kollégánk, Farkas Imre számos kisfilmet is készített az eseményekről, amelyeket a www.gepmax.hu weboldalunkon megtekinthetnek, csakúgy, mint azokat az érdekes gyári videókat, amelyeket kiállításokon, sajtóbemutatókon sikerült beszereznünk. Mielőtt azonban bemutatnánk e havi választékunkat, engedjék meg, hogy egy friss élményemet osszam meg Önökkel, mert valószínűleg még sokaknak lehet új az információ.

A múlt hétvégén Brno-ban jártam, a TechAgro mezőgazdasági gépkiállításon. Már régóta terveztem, hogy meglátogatom ezt a rendezvényt, mert sok jót hallottam róla, de csak most jutottam el először.

A helyszín Rajkától mindössze 150 km-re, 1,5 órányira van, de nekem Bajáról sem vett igénybe 5 óránál többet az út, végig autópályán. A kiállítás aztán meglepően nagynak, jól szervezettnek bizonyult, és sok kiállító volt jelen, igényes standokkal. A mezőgazdasági gépek mellett erdészeti eszközöket is nagy számban bemutattak, de a megújuló energiák témakörében is számos érdekesség volt látható. Úgy éreztem, ez egy “kis Agritechnica”. A környezet is igényesnek mondható, a város szélén, jól megközelíthető helyen, a szomszédságban megannyi szállodával és egy parkolóházzal. Részletesebb beszámolónkat minderről májusi számunkban találják.

Visszatérve a hazai “vizekre”, akarom mondani földekre: tudósítunk e havi számunkban a Väderstad szántóföldibemutató-körútjáról; jelen voltunk Angliában, a Valkon Kft. üzletkötőivel egy Simba Great Plain-es oktatáson, ahol az elméleti ismeretek megszerzése mellett gyakorlati tapasztalatokra is szert tehettünk. Figyelemmel kísérhettük az Axiál Szakmai Napok eseményeit, mivel kiállítóként is részesei voltunk a rendezvénynek. Megtudhatják továbbá a Michelin szakértőjétől, hogy miképpen és milyen módszerrel csökkenthetik mezőgazdasági gépeik fogyasztását. Ott voltunk az IKR Zrt. által szervezett vevőtalálkozók egyikén is, és még több helyszínt és bemutatót is bejártunk, de ezekről majd következő számunkban tudósítunk.

Mostani újságunkban górcső alá vettük a New Holland CX 8070-es kombájnját, a dlz-es kollégák tartóstesztjéből pedig a Massey Ferguson 7480 Dyna-VT traktoráról tudhatnak meg többet. Olvashatnak a Case IH újdonságairól, a Krone BiG X silózójáról, a Deutz-Fahr szálastakarmány-betakarító gépsoráról; az Interat Kft. által forgalmazott Finotto Eurofalcon önjáró permetezőgépről, a Merlo teleszkópos rakodók Dinamikus Terhelésvezérlő Rendszeréről. Elektronika rovatunkban a Trimble 2012-es újdonságaival ismerkedhetnek meg. A régi gépek kedvelői számára pedig folytatjuk a Rába 180-as traktorok történetének a bemutatását.

Remélem, a sok munka mellett lesz egy kis idejük, hogy kézbe vegyék lapunkat, és kikapcsolódásképpen ismerkedjenek a sok újdonsággal!

Kívánok ehhez némi szabadidőt, és közben hasznos feltöltődést!

CÍMKÉK