fbpx

A VOLVO CE az L120H elektromos hajtású, gumikerekes rakodóval bővíti kínálatát

Írta: GÉPmax-2023/II. lapszám cikke - 2023 április 10.

A Volvo Construction Equipment (Volvo CE) kifejlesztett egy megoldást az L120-as kerekes rakodó elektromossá alakítására. A Parker Hannifinnel közösen kifejlesztett, 20 tonnás L120H Electric Conversion 2023 folyamán lesz kereskedelmi forgalomban elérhető a vásárlók számára Európában. A hagyományos gépet alapként használva, az elektromos konverziós modell ugyanazt a teljesítményt fogja nyújtani az ügyfeleknek, és ennek előnye, hogy lehetővé teszi a károsanyag-kibocsátástól való mentességet.

AVolvo Group CE Engineering Solutions-szel az elektromobilitási partnerekkel együttműködve felgyorsítja a kereskedelmi forgalomba hozott elektromos megoldások elérhetőségét minden szegmensben és alkalmazásban. Az elektromos gumikerekes rakodógépek sorozatának bővítésére irányuló legújabb együttműködés a Volvo CE holland gyártó, Limach vállalatba való júniusban bejelentett befektetését követi, melynek célja a vállalat elektromos kotrógép-portfóliójának bővítése volt.

Volvo

GYORS PIACI BEVEZETÉS

Ez a partnerségi megközelítés lehetővé teszi a gyorsabb piaci bevezetést, amely párhuzamosan történik a vállalat további elektromos megoldású projektjeivel. Ilyen például az EC230 Electric, egy 23 tonnás akkumulátoros elektromos kotrógép fejlesztése, amely a Volvo CE saját fejlett technológiájára épül. Mindkét megközelítésre szükség van, ha az iparág egésze várhatóan eléri a szén-dioxid-csökkentési célokat, mint ahogyan a Volvo CE is vállalta, hogy 2040-ig nulla nettó üvegházhatásúgáz-kibocsátással éri el – már 2030ig jelentős kibocsátáscsökkentéssel – a projekt részeként.

UGYANAZT A TELJESÍTMÉNYT TUDJA, MINT A DÍZEL

Az L120H Electric Conversion ugyanolyan teljesítményt nyújt, mint dízel társa, de nulla kipufogógáz-kibocsátással és szinte hangtalan működéssel. Ezek az előnyök együttesen fokozott kényelmet kínálnak mind a kezelő, mind a gép közelében dolgozók számára. 240 kWh-s akkumulátorral működik. Így a legtöbb közepes terhelésű alkalmazásban körülbelül öt óra üzemidőt biztosít. A Volvo meglévő töltési megoldásaival összhangban a becslések szerint mindössze 1,5-2 óra alatt tölti fel a 0-100%-ot.

A KORÁBBI DÍZEL HAJTÁSÚ ÁTALAKÍTHATÓ ELEKTROMOSSÁ

Az L120H Electric Conversionnel az ügyfelek a következő funkciókat élvezhetik alapfelszereltségként: Comfort Drive Control, Load Assist fedélzeti mérleggel, valamint radarérzékelés az új ütközéscsillapító rendszerrel. Ezenkívül az L120H Electric Conversiont dedikált elektromobilitási alkalmazások támogatják, amelyek lehetővé teszik a kezelő számára az akkumulátor és a töltés állapotának ellenőrzését, valamint a fülke előmelegítését.

A piaci kereslettől függően a Volvo CE lehetőséget teremt arra, hogy a meglévő ügyfelek L120H kerekes rakodóit a jövőben elektromosra alakítsák.

Farkas Imre
Forrás és fotó: https://www.volvoce.com/