fbpx

Nagydíjas Väderstad E-Services, digitalizáció kategóriában

Írta: Farkas Imre - 2024 január 08.

Az idén megrendezésre kerülő AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítás Termékfejlesztési díj pályázatán Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat nyert Digitalizáció kategóriában az Opus és TopDown kultivátorokhoz alkalmazható Väderstad E-Services rendszere.

Väderstad E-Services rendszer
Az Opus és TopDown kultivátorokhoz alkalmazható Väderstad E-Services rendszer

A Väderstad a már jól ismert kultivátorai közül az Opus és TopDown modellekhez a jövőben egy új típusú iPad-alapú E-Control vezérlőrendszert kínál a még hatékonyabb munkavégzés érdekében. A rendszer segítségével a kezelő egyszerűbben vezérelheti a gépet és annak különböző művelőelemeit. Menet közben egy gombnyomással beállíthatja a tárcsák, kapák, egyengetők vagy tömörítőhengerek egyedi munkamélységét vagy intenzitását. A precíziós gazdálkodás elvárásaihoz igazodva az iPad-alapú Väderstad E-Control vezérlés adta lehetőségek kiaknázása idő- és költségmegtakarítással jár, csökken a kopás, javul a hatékonyság és érvényesül az okszerűség.

A rendszer használatával, valamint az ISOBUS Task Control szakaszvezérlés segítségével lehetőség nyílik a táblatérkép alapján történő, helyspecifikus, változó intenzitású és mélységű talajművelésre.