fbpx

A Kubota új telematikai eszközt mutatott be

Írta: Fodor Mihály - 2023 december 11.

A Kubota Corporation, a világ egyik vezető mezőgazdasági gépgyártója az idei Agritechnica szakkiállításon mutatta be új telematikai megoldását, az IsoMatch FarmCentre-t.

Ez az innovatív technológia azt ígéri, hogy átalakítja a termelők gazdálkodását, mivel valós idejű adatokat és betekintést nyújt, amelyek növelik a hatékonyságot, a termelékenységet és a fenntarthatóságot a mezőgazdaságban. A digitális eszköz bevezetésével a Kubota megerősíti elkötelezettségét, hogy világszerte élvonalbeli megoldásokat kínáljon a gazdálkodók változó igényeinek kielégítésére.

Kubota telematikai platform
A Kubota új telematikai platformjának felülete

Az IsoMatch FarmCentre megkönnyíti a zökkenőmentes kommunikációt az ISOBUS gépekkel a munkagép terminálon keresztül, észszerűsítve a műveleteket és biztosítva a pontos vezérlést. A beépített SIM-kártyás 4G-dongle-on keresztül történő független csatlakoztathatósággal az adatokhoz való folyamatos hozzáférés még a távoli területeken is biztosított. Valós idejű felügyeleti képességeivel biztosítja, hogy minden döntés a rendelkezésre álló legfrissebb adatokon alapuljon. Ez nemcsak a terméshozam és az erőforrás-felhasználás javulását eredményezi, hanem csökkenti a pazarlást és minimalizálja a gazdálkodási gyakorlatok környezeti hatásait is.

Kubota telematikai rendszer
Kubota telematikai rendszer

Előnyök

A Kubota telematikai eszköze képes feladatokat és riasztásokat küldeni és fogadni. A gazdálkodók távolról rendelhetnek feladatokat a gépekhez, így biztosítva a műveletek zökkenőmentes és hatékony működését. Geofence riasztások állíthatók be, amelyek értesítik a felhasználókat, ha a flotta a kívánt területen kívül tartózkodik. A gazdaságirányítás e proaktív megközelítése lehetővé teszi a flotta helyének és tevékenységeinek folyamatos ellenőrzését az élő nyomon követés és a részletes útvonal-felvétel révén.

Az új platform nem áll meg a feladatmenedzsmentnél és a riasztásoknál; átfogó jelentéstételi lehetőségeket is biztosít. A felhasználók részletes jelentéseket készíthetnek a platform által gyűjtött adatok alapján. Ezek a jelentések értékes betekintést nyújtanak a korábbi teljesítménybe, segítve a gazdálkodókat abban, hogy a jövőbeli tervezéshez és erőforrás-elosztáshoz adatvezérelt döntéseket hozzanak.

Egy platform minden gazdálkodó számára

Az IsoMatch FarmCentre egyik legjelentősebb jellemzője a felhasználóbarát felület, amelyet a gazdálkodók különböző hátterét szem előtt tartva terveztek. Akár tapasztalt gazdálkodó, akár új a precíziós gazdálkodás világában, a rendszerben való navigálás intuitív és egyszerű. Hozzáférhet mobileszközéről vagy számítógépéről, így bárhol tarthatja a kapcsolatot és hozhatja meg a kritikus döntéseket, ami a mai rohanó világban felbecsülhetetlenül fontos nyugalmat és rugalmasságot biztosít.

Két-Kata Kft.
CÍMKÉK