fbpx

Amikor a gyárilag felújított mezőgazdasági gépalkatrész eszköznek, gazdának és a bolygónak is jobb – CNH REMAN

Írta: - 2024 július 26. -Hirdetés

A mezőgazdaságnak van olyan szeglete, ahol a környezetvédelmi törekvések nem hogy kiadással járnak, hanem még spórolnak is: a költségekből 25%-ot, a szervizidőből 65%-ot, miközben a gyártás energiaigényét maga a gazda csökkenti 80%-kal. Ehhez nem kell más, minthogy a hibás mezőgazdasági gépalkatrészekre ne hulladékként, hanem erőforrásként tekintsen a termelő, és leadja a megfelelő helyen Case IH és New Holland hivatalos márkakereskedőinek egy kedvezőbb árkategóriájú, de minőségében újjal egyenértékű gyárilag felújított alkatrészért cserében.

Ezeknél a márkáknál ugyanis az újragyártott alkatrész nem egyenlő a javítottal, itt valóban új alkatrész születik a folyamat végén, amiben a CNH Industrial élen jár. A REMAN program a példa, hogy ez a folyamat mindenkinek megéri: a Földnek, a gépnek és a gazdának egyaránt.

Új és felújított sebességváltó
A hibás mezőgazdasági gépalkatrészekre ne hulladékként, hanem erőforrásként tekintsen a termelő

2025-re nulla alapanyagveszteséget céloz az alkatrészgyártásban a CNH

A fenntartható mezőgazdasági technológiák egyik úttörőjeként a CNH Industrial minden évben tovább bővíti az alternatív üzemanyagok, károsanyag-kibocsátást csökkentő szűrőtechnológiák, vagy épp a gépek karbantartásához használt alkatrészek terén az újragyártott, így alapanyag-takarékosan előállított alkatrészei körét. Utóbbi a REMAN alkatrészprogram, amely az újragyártásról szól, mégis sokkal többet nyújt egyszerű cserénél. Pénztakarékos megoldást nyújt gyári minőségben.

A cél a gyár Clean Energy Leader stratégiáját követve, hogy 2025-re a használt alkatrészek alapanyag-veszteségeit lenullázzák. Mindezt olyan lépések segítik, mint a két éves, vagy egyes modelleknél akár 2000 üzemórás teljes gyári garancia a REMAN újragyártott New Holland és Case IH mezőgazdasági gépalkatrészeknél, ahogy az is fontos, hogy 2023 óta immár az elektronikus alkatrészek is elérhetőek ilyen forrásból.

Az újragyártott alkatrész van ugyanolyan jó, mint a teljesen új, a minőségre nem lesz panasz, mert gondosan állítják össze a darabokat (újra) a gyártósoron. A kétkedők számára meggyőző erővel bírhat, hogy a gyár a REMAN alkatrészekre hosszabb garanciát vállal, mint a frissen gyártottakra.

Forgácsolás
A gyár a REMAN alkatrészekre hosszabb garanciát vállal, mint a frissen gyártottakra.

A REMAN mezőgazdasági gépalkatrészek előnyei, amelyekkel gyorsabbak és hatékonyabban leszünk a szomszédnál

Fontos tudatosítani a CNH Industrial üzenetét, hogy az újragyártott alkatrész nem egyenlő a felújított, a javított vagy az újrahasznosított alkatrészekkel. A REMAN gépalkatrészek teljeskörű megújuláson esnek át, élettartamuk pedig sokszorosa egy felújítotténak. Az újragyártás során megkerülhetetlen, hogy a végeredmény ugyanolyan jó minőségű és kifogástalan teljesítményű legyen, mintha új alkatrészt kapnánk. Ráadásul a New Holland és Case IH REMAN újragyártott alkatrészek komoly minőségellenőrzési folyamaton esnek át az öt fázisból álló felújítást követően.

0. lépés: visszaküldés

A csereszabatos alkatrészeket begyűjtik a partnerektől, hogy megfelelő mennyiségben álljon rendelkezésre alapanyag. Itt jön képbe a szemlélet fontossága: ha a gazda nem hulladékként kezeli az alkatrészeket, hanem visszajuttatja a folyamatba, máris részt vesz az energiaigény csökkentésben. Az elhasználódott vagy hibás alkatrészek beszállításában az AGRI CS Magyarország Kft.-től és az AGROTEC Magyarország Kft.-től is segítséget kapnak a partnerek.

1. lépés: szétszerelés

Az alkatrészeket Franciaországban szedik darabjaikra, akkurátusan elkülönítenek minden egyes csavart és alátétet.

2. lépés: tisztítás és ellenőrzés

Itt következik az alkatrészek alkotóelemeinek ellenőrzése, amelyet egy alapos tisztítás előz meg, minimális folt vagy szennyeződés sem maradhat rajtuk.

Tisztítás
Az alkatrészek alkotóelemeinek ellenőrzését egy alapos tisztítás előzi meg

3. lépés: gépalkatrészek kiválasztása

Ha az alkatrész vagy elemei nem bírják pontosan ugyanazt a terhelést, amit a vadonatúj társaik, akkor új alkatrészt vagy elemet építenek be. Szigorú elvárás, hogy az újjal megegyező specifikációk szerinti eredményt kapjanak a REMAN újragyártás végén.

4. lépés: összeszerelés

Szigorú előírásokat követve a gyári szabványoknak megfelelő minőségben megkezdődik az újragyártott alkatrészek összeszerelése.

5. lépés: tesztelés

A folyamat terheléses teszteléssel ér véget, amely során megnézik, a kapott alkatrész képes-e az újjal egyező teljesítményleadásra.  Ez garantálja a beszerelés utáni hosszú, zavartalan üzemórákat.

Adagoló
Felújított üzemanyag-befecskendező rendszer

Az újragyártott mezőgazdasági gépalkatrész tényleg olyan, akár az új, mégis jóval olcsóbb. A nullkilométeres társaikhoz képest 80%-kal kevesebb energiába kerül a REMAN alkatrészeket létrehozni, ami a gazdának akár 30% költségmegtakarítást is jelenthet. Ráadásul a földek is kevesebb ideig nélkülözik az erőgépeket, hiszen az újragyártott alkatrészek rövidebb beszerzési idővel érkeznek, így a gépek gyorsabban visszaállhatnak a munkába.

Az újragyártással nemcsak a gazda nyer, a megújított mezőgazdasági gépek alkatrészeinél a minél kevesebb új anyag költséghatékony és környezetkímélő megoldás. A spórolás itt gazdaszemmel is jelentős, egész pontosan százezres léptékre rúghat.

A most vásárolt REMAN alkatrész egy újabb lépés, hogy a következő generációk is New Holland vagy Case IH traktorokkal dolgozhassanak

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az újragyártott alkatrész bolygóbarát. Mérések szerint az egy éves használattal már 28 millió tonna CO2 spórolható meg egyetlen alkatrésszel. Emellett 400 millió BTU (British thermal unit, brit hőegység) energiával kevesebbet igényel újragyártás, amely 8 atomerőmű éves teljes termelését közelíti meg. Ezzel garantálhatjuk, hogy pár évtized múlva is legyen művelhető föld vállalható légköri viszonyokkal.

Alkatrész
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az újragyártott alkatrész bolygóbarát

REMAN: a mezőgazdaságigépalkatrész-újragyártás, amely a magyar ügyfeleknek is elérhető

A CNH az újító szellemű technológiáknál – precíziós gazdálkodáshoz tervezett New Holland és Case IH erőgépek, alternatív meghajtású traktorok – egyre összetettebb elektronikai alkatrészekre is kiterjesztette fenntarthatósági programját. A mezőgazdasági és építőipari gépeknél így ma már az elektronikus vezérlőegységek is elérhetőek REMAN alkatrészként is. A gyár számításai szerint ez a folyamat a szén-dioxid-kibocsátást extrém módon minimalizálja, az új elektronikus vezérlőegységekhez képest az újragyártott 95%-ot megtakarít, miközben a gép eredeti alkatrészeinek 93%-át megtartja, így csökkentve a hulladéktermelést is összességében 7%-kal. Az ár itt is nagyjából 30%-kal csökken a vadonatúj alkatrészekhez képest, és a gépek állásideje ebben az esetben is minimalizálódik.

New Holland traktor
Környezettudatos mezőgépgyártóként a CNH csoport folyamatosan bővíti az elérhető REMAN Case IH és New Holland kombájn- és traktoralkatrész-kínálatot

Mattua Manicardi, a New Holland Agriculture brand marketing vezetője szerint itt a lehetőség arra, hogy jobb jövőt teremtsünk a bolygó és magunk számára. „A New Holland újragyártási lehetőségei nagyon fontos előrelépésnek számítanak az anyag- és energiaforrások pazarlásának csökkentésében. Azt tervezzük, hogy lenullázzuk a hulladékmennyiségünket” – vetíti előre.

Tomasso D’Alessandro, a karbonlábnyom-csökkentésben elkötelezett CNH Industrial REMAN vezető menedzsere pedig kiemeli, hogy „az újragyártás egy win-win-win szituáció. Előnyös a kereskedőnek, a vásárlóknak és a környezetnek is.”

Magyarországon a következő újragyártott mezőgazdasági gépalkatrészek érhetők el:

  • turbók
  • önindítók
  • generátorok
  • klímakompresszorok
  • elektronikus alkatrészek
  • befecskendezők
  • hengerfejek
  • dízel részecskeszűrők
  • hajtásláncok, váltók
  • komplett motorblokkok
  • hosszú blokkok
  • rövid blokkok
  • szivattyúk, motorok, szelepek és hidraulikus hengerek

Környezettudatos mezőgépgyártóként a CNH csoport folyamatosan bővíti az elérhető REMAN Case IH és New Holland kombájn- és traktoralkatrész-kínálatot.

Reman újragyártás
Szigorú elvárás, hogy az újjal megegyező specifikációk szerinti eredményt kapjanak

Hogyan tehet hozzá mindehhez a gazda?

A rendszer egyik legfontosabb fogaskereke a Case IH vagy New Holland mezőgazdasági gépe fülkéjben ülő gazda, akinek a meghibásodott vagy elhasznált alkatrészt vissza kell szolgáltatnia. A körforgás fenntartása érdekében a CNH REMAN újragyártott alkatrészek előnyei többletköltségek nélkül aknázhatóak ki azoknak a gazdáknak, akik leadják a meghibásodott eredeti darabokat. A leadásra szánt alkatrészeket a területileg illetékes AGRI CS Magyarország és AGROTEC Magyarország területi központokban várják. Az aktuális készletek mindenhol változhatnak, készletekről és beszállítási tudnivalókról a területileg illetékes márkakereskedői csapat tud részletekkel szolgálni.

Szerelje Case IH és New Holland traktorait, kombájnjait gyári minőségben, költséghatékonyan újragyártott REMAN alkatrészekkel! Keresse a legközelebbi AGROTEC Magyarország Kft. és AGRI CS Magyarország Kft. területi központot!

www.agrotec.hu
www.agrics.hu