fbpx

Együttműködés a Deutz AG és a TAFE Motors and Tractors között

Írta: Farkas Imre - 2024 július 23.

A DEUTZ újabb sarokkövekkel egészíti ki Dual+ stratégiáját, amely magában foglalja az alternatív hajtásrendszerek továbbfejlesztését és a belső égésű motorok üzletágának bővítését. Az indiai mezőgazdasági csoporttal, a TAFE Motors and Tractors Limiteddel való együttműködés lehetővé teszi a DEUTZ számára, hogy kiterjessze üzleti kapcsolatait Indiában, és ezzel a világ egyik leggyorsabban növekvő piacán megvesse a lábát. A TAFE Motors a világ harmadik legnagyobb traktorgyártójának leányvállalata.

Egy hosszú távú együttműködés kezdeteként a TAFE Motors licensz alapján akár 30 000 darab DEUTZ motort is gyárt majd 2,2 literes (50-75 LE) és 2,9 literes (75-100 LE) henger űrtartalommal. A cél a csoport által gyártott motorok széles választékának bővítése és kiegészítése a károsanyag-kibocsátási szabványoknak megfelelően. A TAFE Motors az indiai piac növekvő igényeinek, valamint a DEUTZ piaci stratégiájának megfelelő motorokat fog gyártani, melyek a TAFE Motors modern gyártóüzemében, az indiai Rajasthan állambeli Alwarban készülnek majd. A DEUTZ az indiai gyártóbázist fogja felhasználni motorjai szomszédos piacokon (különösen az APAC-on) történő értékesítésére, kihasználva a termelés és a logisztika előnyeit.

Deutz motorgyártó sor
A TAFE Motors licensz alapján akár 30 000 darab DEUTZ motort is gyárt
majd kétféle henger űrtartalommal

„A TAFE Motors-szal folytatott stratégiai együttműködés biztosítja a DEUTZ hozzáférését a feltörekvő piacokhoz, amelyek erős potenciállal és hosszú távú kilátásokkal rendelkeznek” – magyarázza a DEUTZ vezérigazgatója, Dr. Sebastian C. Schulte. „Ez azt is lehetővé teszi számunkra, hogy a jövőben versenyképes áron folytassuk a termelést, és kevésbé függjünk a meglévő beszállítói környezettől, amely a technológiai váltás, illetve a geopolitika miatt egyre nagyobb kihívást jelent.”

Az együttműködés lehetőséget ad a DEUTZ-nak arra, hogy bővítse beszállítói körét a hatékonyabb és rugalmasabb termelés érdekében. Emellett csökkenti az ellátási láncoktól való függőségét a geopolitikailag feszült régiókban – anélkül, hogy az optimális költség/haszon arányt feláldozná. Ez különösen előnyös a DEUTZ németországi gyártóhelyein.

A TAFE Motors nevében Sandeep Sinha, a TAFE Motors vezérigazgatója elmondta: „A TAFE Motors és a DEUTZ közötti stratégiai együttműködés kölcsönösen előnyös lesz, mivel hozzáférést biztosít a megosztott erőforrásokhoz és technológiákhoz a hazai, illetve a nemzetközi piacok keresletének kielégítésére. Az együttműködés keretén belül a DEUTZ, versenyképes áron kínál kiváló minőségű motorokat az indiai és az érintett tengerentúli piacokon gyártott traktorokhoz, önjáró gépekhez.”

Mindkét fél vizsgálja a lehetőségeket az együttműködés zöld hajtásokra való kiterjesztésére.

forrás: deutz.com