fbpx

Bővíti a részegység gyártást a Cummins

Írta: Farkas Imre - 2022 május 23.

A Cummins Inc. bejelentette, hogy lezárta a Jacobs Vehicle Systems (JVS) felvásárlását az Altra Industrial Motion Corp.-tól.

A JVS Jacobs Vehicle Systems motortechnológia egységek és technológiák szállítója. A JVS megvásárlása új technológiákat hoz, amelyek növekedési lehetőséget biztosít a Cummins jelenlegi és jövőbeli fejlett motorplatformjai számára. A JVS fúziója emellett fontos USMCA-minősítésű motoralkatrészeket biztosít a jelenlegi és utángyártott termékekhez, illetve bővíti a Cummins kínálatát az ügyfelek számára világszerte. A felvásárlás lehetővé teszi a Cummins számára, hogy jobban integrálja ezeket a fontos technológiákat a károsanyag-kibocsátás terén vezető közepes és nagy teljesítményű motorjaiba.

Cummins Motor
A JVS átvétele új technológiákat hoz a Cummins jelenlegi és jövőbeli fejlett motorplatformjai számára – fotó: https://investor.cummins.com/

„Most, hogy ez az ügylet lezárult, izgatottan várjuk, hogy a JVS mérnöki szakértelmét, a kategória legjobb termékeit és alkalmazottait üdvözöljük a Cummins szervezetében” – mondta Jennifer Rumsey, a Cummins elnök-vezérigazgatója. „A Jacobs motorkomponens technológiáinak hozzáadása új növekedést és technikai lehetőségeket teremt a nulla kibocsátású stratégiánk felé vezető úton, hogy 2050-re elérjük a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátást.”

Az 1961-ben alapított JVS nagyjából 600 alkalmazottat foglalkoztat, és több mint 60 éves tapasztalattal rendelkezik a haszongépjármű-iparban használt motortechnológiai egységek rendszerek terén. A JVS-nek két elsődleges gyártóüzeme van Bloomfieldben, CT (USA) és Suzhouban, Kínában.