fbpx

Érdekes önjáró hígtrágya gyűjtő a tengerentúlról

Írta: Farkas Imre - 2020 augusztus 26.

A cég pontosan 35 éve foglalkozik az állattenyésztés gépeinek gyártásával, fejlesztésével. Számos önjáró, és rakodóra, illetve traktorra adaptálható trágyakezelő eszközt gyártanak.

Elég különleges konstrukciónak számít az önjáró hígtrágyagyűjtőjük, amely három különböző (8300, 11 300, 16 300 L) tartályméretben és tengelytávolsággal készül. Az istállók trágyagyűjtő padozatáról hidraulikusan „V” alakban nyitható gumilapos gyűjtőegységgel tereli össze a vákuumos felszívó egységhez a hígtrágyát, amely a tároló tartályba továbbítja azt. Az összkerék-kormányzású, négykerékmeghajtású, 2 sebességtartományos hidrosztatikus járószerkezethajtású önjáró gép fűtött, légkondicionált, egyszerű kivitelű vezetőfülkével rendelkezik, amelynek padozatát akár magas nyomású mosóval is tisztíthatjuk. A gép haladási irányának megválasztását és a gyűjtőlapok mozgatását joy-stickkal vezérelhetjük. A magajáró eszköz meghajtásáról 220-240 LE teljesítményű dízelmotor gondoskodik.

 

Az önjáró hígtrágyagyűjtő széria középső tagja a V3410 típus – fotó: https://menschmfg.com/

 

A gyűjtőtartály ürítése többféle módszerrel oldható meg. Egy hidraulikusan nyitható mellső nyíláson, csigás ürítő rendszerrel változó szállítási kapacitással, nyílt tárolóba üríthető a trágya, de lehetőség van mellső és hátsó terítőegységekkel a területen való szétszórásra, vagy tömlőn keresztül zárt emésztőbe történő ürítésre is. Az ürítéshez felszerelhető trágyaszeparáló berendezéssel is. A tartályok tisztítását két könnyen kezelhető, nagyméretű zárható szerviznyílás segíti.