fbpx

Egy olasz ipari cégcsoport a mezőgazdasági gépszektorban

Írta: Szerkesztőség - 2014 december 11.

Új együttműködés

Egy jelentős szervezet a mezőgazdasági gépek piacán; teljeskörű termékpaletta, amely kielégíti a vevők igényeit; a helyi piacokra való maximális bejutás: mindig ez volt Luigi BLASI és Carlo TONUTTI üzleti célja.

A két vállalkozó ennek érdekében állapodott meg arról, hogy egyesítik cégeiket, azaz Carlo TONUTTI cégcsoportját (TONUTTI és WOLAGRI márkák) Luigi BLASI vállalataival (BARGAM, PROJET, OMA, RIMECO, AGRICOM, PROTEK márkák).

Carlo TONUTTI, a TONUTTI WOLAGRI elnöke egy olyan vállalat élén áll, amelyet 1864-ben a lovagi címmel kitüntetett Gino Tonuttiand alapított. Ez a cég ma jelentős tényező a szálastakarmány-betakarító gépek piacán, amely komoly piaci részesedéssel rendelkezik az Egyesült Államokban és Oroszországban. Carlo Tonutti így nyilatkozott: – Ezzel a megállapodással értékesítési hálózatunk képes lesz még hatékonyabban szolgálni marketing- és üzletpolitikánkat. Társaságaink egyesülése egy jövőbe mutató lépés volt, amely a nemzetközi piacon is megerősíti pozíciónkat, javítja a cégközi kereskedelem hatékonyságát, és lehetővé teszi, hogy a cégcsoport kiváló, teljeskörű termékskálát kínáljon a partnereknek.

Luigi Blasi, a PROGROUP elnöke megerősítette: – A TONUTTI WOLAGRI-val való együttműködés annak köszönhető, hogy az általam komoly, professzionális, hozzáértő és tiszteletreméltó embernek megismert Carlo Tonutti elnök úrral megegyeznek a nézeteink. Ennek az eredménye egy jelentős ipari és kereskedelmi együttműködés, amely komoly előnyökkel jár majd a kutatás+fejlesztés, az új termékek és technológiák létrehozása területén, illetve jobb esélyekkel indulhatunk harcba a hazai és nemzetközi piacokért is. Blasi hozzátette: – A súlyos gazdasági válságban nekünk az volt az erősségünk, hogy a krízist magunk javára fordítottuk, és az volt a mozgatórugónk a komoly projektek beindításához. Nagy örömömre szolgál, hogy létrejött ez a megállapodás Carlo Tonuttival. A két vállalat növekedése a jövőben tovább gyorsul majd, bővül a termékskála és a piaci jelenlét.

85 000 négyzetméter, 7 gyár és 5 leányvállalat szerte a világon

A fent említett fúzió révén létrejövő új vállalatcsoport számíthat a világban levő 85000 négyzetméter össz-alapterületű hét gyár (Imola-Bologna, Remanzacco-Udine, Jesi-Ancona, Manduria-Taranto, Suzzara-Mantua és Memphis – USA) és az öt leányvállalat 500 alkalmazottjára. Van egy másik gyáruk az oroszországi Krasznokamszban is, amely 1995 óta működik, és ahol a gyártókapacitás tovább növekszik.

Ezek az új számok már az új cégcsoportot jellemzik. A BLASI and TONUTTI együttműködés révén két olyan vállalkozás egyesül, amelyek mindig is a „Made In Italy” fémjelezte minőséget és az olasz mezőgazdasági gépgyártást tekintették szívügyüknek.

A fúzió révén nem csupán az olasz piacon lesz markánsabb a cégek jelenléte, hanem a nemzetközi jelenlét megerősítésére, az olasz minőség és know-how terjesztésére is mód nyílik az Egyesült Államoktól Oroszországig.

A vállalat kiváló minőségű termékek egész sorát kínálja

A TONUTTI WOLAGRI beszállásával a termékpaletta kibővült a kiváló szálastakarmány-betakarító gépekkel. A kínálat tehát a következő: BARGAM mechanikus gyomirtó munkagépek, PROJET permetezők, OMA porozó- és permetezőgépek, RIMECO önjáró permetezők és kombájnok, TONUTTI kaszák és rendkezelők, WOLAGRI bálázók és bálacsomagolók, illetve PROTEK permetező alkatrészek. Az olasz mezőgazdasági gépgyártásban nincs még egy olyan cégcsoport, amely egymaga ilyen változatos gépkínálattal rendelkezne.

CÍMKÉK