fbpx

Borászok a fedélzeten – Borregatta, harmadszor

Írta: Szerkesztőség - 2013 június 26.

Kellemes, társasági esemény várja a borok, a Balaton és a vitorlázás elkötelezett híveit június utolsó hétvégéjén, Balatonkenesén.
Harmadik alkalommal szállnak versenybe hajózó borászok és borkedvelő hajósok a Borregattán, a Balatonfői Yacht Clubban.

A Balaton legendás hajói és hazánk ikonikus borászai találkoznak június 28. és 30. között, hogy mindenki tudása legjavát nyújtsa szárazon és vízen. Arról pedig, hogy a vendégek se maradjanak szárazon, a bormóló gondoskodik 18 borász díj- vagy közönségnyertes nedűjével. Ezen a hétvégén a Kékszalag dobogós helyein végzett Principessa, Raffica és Avatar legénységével együtt kóstolhatjuk öt tájegység borait, a legnemesebb sonkákat, kézműves sajtokat és ízletes ínyencségeket. Koncertek kísérik a naplementés borozást, és vasárnap koradélután azt is megtudhatjuk, ki a legjobban hajózó borász. Bock József vagy a 2011-es győztes, Bujdosó Ferenc? Esetleg a villányi Gere Tamás és Zsolt? Melyik idei Kékszalag esélyes hajó lesz a Borregatta abszolút győztese? Akit ezek a kérdések csak mérsékelten foglalkoztatnak, viszont szeretne a Balaton egyik legkellemesebb kikötőjében, kiváló borok társaságában, kellemes zene kíséretében tölteni egy nyári hétvégét vagy egyetlen estét, várja a III. Borregatta/Borászregatta június 28-30-ig.

A rendezvény a nagyközönség számára is nyitott. A szurkolók és az érdeklődők vasárnap délutánig tarthatnak ízpróbát a Bormólón, kóstolhatnak és vásárolhatnak pinceárakon a borászoktól, kérdezhetnek a szakértőktől.
A nevezett hajók június 29-én, szombaton egy túraversenyen, június 30-án vasárnap egy pályaversenyen vesznek részt, a két futamon elért helyezéseiket együtt értékeli és díjazza a rendezőség.

A versenyen való részvétel ugyan szigorú szabályokhoz kötött, melyre a hajók Yardstick redszerben nevezhetnek, a Bormóló nyilvános, melyre a szervezők szeretettel várják a vendégeket.

III. Borregatta-Borászregatta

Időpont: 2012. június 28 – 30.
Helyszín: Balatonfői Yacht Club
Cím: 8174 Balatonkenese Főnix tér 3.
www.borregatta.hu

 
CÍMKÉK