fbpx

BEDNAR FMT gyár- és farmlátogatás

Írta: Szerkesztőség - 2014 június 10.

A BEDNAR FMT május 6-8. között első ízben hívott meg magyar gazdákat újonnan felépített gyárüzemének megtekintésére, valamint vezető cseh gazdaságok meglátogatására. A vállalat összesen 19 termelőt vendégelt meg a Tiszántúlról ebben a szűk 2 napban, akik rengeteg új megszerzett tapasztalattal térhettek haza.

Vendégeink május 6-án este érkeztek Prágába, ahol egy rövid városnézés után be is tértünk a város egyik legnevezetesebb cseh tradicionális éttermébe. A majdnem egész napos út után mindenki már vágyott egy frissítő cseh sörre, ami mellől persze a cseh konyha specialitásai sem maradhattak el. Másnap reggel a cég prágai központjában a program ismertetése után útnak is indultunk első állomásunk felé.
A napi program a PD Sloveč gazdaság meglátogatásával kezdődött. A mezőgazdasági szövetkezet Csehországban élen jár a modern technológiákkal való kisérletezésben és egyben BEDNAR gépek hivatalos tesztelője is. A látogatók többek között rengeteg információt tudhattak meg a gazdaság igazgatójától a mély talajlazítással kombinált alaptrágyázásról, valamint a bakhátas termesztésről.

Következő állomásunk a PD Lužany mezőgazdasági szövetkezet volt. Itt a látogatók a saját szemükkel győződhettek meg a Csehországban az utóbbi években hódító trendről, mégpedig a nagy fogásszélsségű munkagépek és a 300 lóerő fölötti vonógépek használatáról. A helyszínen tekinthettük meg a gazdaság 10 m-es Swifterdisc XE 10000 rövid tárcsáját és a 12 m-es Swifter SE 12000 kompaktorát.

A délután folyamán a BEDNAR FMT új gyárüzemében néztünk szét egy rövid, modern talajművelő technológiákat bemutató előadás után. A Rychnov nad Kněžnov-ban talható üzem 2013-ban nyitotta meg a régió legmodernebb porfestő műhelyét és jelentősen bővítette gyártó kapacitásait is. A látogatók megtudhatták, hogy a 2014-es évre 1300 gép legyártása van beütemezve és mivel ez a szám évről évre nő, a gyár közeljövőbeli további bővítése is tervbe van véve.
Következő nap még ellátogattunk a PD Roštěnice-i gazdaságba. 10 000 hektárával a legnagyobbak közé tartozik Csehországban és többek között nyereséges biogáz üzemet működtetnek. A látogatást végül egy ebéddel zártuk, majd magyarországi vendégeink nyakukba vették az előttük álló hosszú utat.

Szabó Attila
Értékesítési támogató

http://www.bednar-machinery.com/

 
CÍMKÉK